Terug van weggeweest

Soms denk je te weten hoe dingen gaan lopen in de toekomst.

 

Nou ja, je hebt er een beeld van. Ingegeven door de tijdsgeest, ontwikkelingen, gebeurtenissen. En soms blijk je het helemaal mis te hebben. Hoe ik hier nu ineens op kom? Ik lees tegenwoordig weer de lokale kranten. Ik heb een tijdje zo nee, nee sticker gehad en dan krijg je ook deze bladen niet meer. Iets met milieu, bomen en zo. Maar ja, ik miste toch iets in het dagelijks leven. Waarom ik die die kranten lees? Nou voornamelijk om bij te blijven over ondernemerschap in mijn buurt. En … stiekem toch ook wel om te lezen wie er dood is. Ik kijk dan vaak naar de geboortedatum en denk dan soms in de woorden van Andy: die is niet gesmoord in de wieg. Alhoewel het verlies van je oude lievelingsoma natuurlijk ook een verschrikkelijk persoonlijk drama kan zijn. En soms zie ik daar berichten van jongere mensen of ‘oude bekenden’ en die raken me altijd. Ik lees er verder over de aanbiedingen van de diverse supermarkten of winkels waar ik regelmatig kom. Zoals bijvoorbeeld de wijn- en drankenhandel van mijn favoriete zwager Fred van den Heuvel in Giessenburg. Haha ik word niet gesponsord hoor, maar ik gun jullie een bezoekje aan deze slijterij.

 

Verder lees ik globaal de berichten vanuit ons gemeentebestuur en speur ik naar berichtjes uit mijn eigen dorpje. Schelluinse berichtjes zijn minimaal, het is tenslotte in een klein dorpje en daar gebeurt niet zo heel veel. En als er eens iets gebeurt, ambulances en traumahelikopter (erg zat overigens voor de betrokkenen), dan ben ik net elders. Maar goed, terug naar de titel: terug van weggeweest. De advertenties zijn weer terug in de lokale kranten. En dan niet een verdwaalde, nee, 2,3 pagina's wel. Terwijl ik toch echt een paar jaar geleden meende te weten dat we alleen online nog vacatures konden vinden. Maar nee, blijkbaar heeft het tekort aan medewerkers geleid tot het teruggrijpen naar oude wervingsmethoden: de advertentie in de krant. Dat maakt de krant meteen weer een stukje aantrekkelijker om te lezen. Nou, in ieder geval voor mij. Ik weet niet of jij nog op zoek bent naar een andere job (ik niet voor nu), maar kijk gerust weer in je plaatselijke krant! En nee, ik noem het expres niet 'het plaatselijk sufferdje', maar de plaatselijke courant. Want daar werken toch mensen die met hun hele ziel en zaligheid de hele week druk zijn om ons te voorzien van allerlei interessante lokale informatie.  Vis ze maar weer uit de papiercontainer en even lezen. Wie weet wat je weer tegenkomt aan nieuws.