Paardrijden

Vijf jaar geleden alweer dat ik na 40 jaar weer een dressuurwedstrijd reed. En wat was ik trots! Trots op het behaalde resultaat in de wedstrijd, maar ook trots op het feit dat ik weer op het paard zat.

Lees meer »

Vrien-dinner-date 16 februari 2024

Ik ken ze allemaal, maar toch vind ik het ook spannend. Vijf vrouwen uit mijn leven en allemaal even bijzonder en me dierbaar. Een paar kennen elkaar en een ander ken ik alleen. Hoe zal de avond verlopen? Klikken ze bij elkaar? Oh jee, denk ik ineens van de week: stel je voor dat er een paar misschien wel ruzie hebben? Loslaten Deanne. Ik leer hier welvan, bedenk ik me vanochtend na afloop. Allereerst dat ik goed moet plannen. Wat eten we? Oh ja, rekening houden met dieetwensen en lust-ik-niet. Het menu wisselt soms met de dag in mijn hoofd. Maar uiteindelijk wordt het niet te ingewikkeld, maar wel lekker en afwisselend denk ik. De tafel is gedekt; het toilet schoon, alles gestofzuigd en ontdaan van de meeste stof. De soep is klaar; de oven staat voor te verwarmen en het toetje staat op te stijven, de broodjes zijn gebakken. En ook niet onbelangrijk: de wijn staat koud. Ik heb me voorgenomen om geen limonade meer in huis te halen, dus het wordt water (met een smaakje), wijn, koffie of thee. 

Lees meer »

Geen succes

Je hebt allemaal wel eens van die utopische gedachten: lekker fietsend in een mooie omgeving, lekker weer, niet te veel wind, droog. En dan denk je: hoe fijn zou het zijn om ook Izzy mee te nemen en haar van dit walhalla te laten genieten. Dan stoppen we af en toe, Izzy kan er dan uit; ik geniet van mijn lunch op een bankje. Ik zag dit soort dagen in de toekomst echt voor me.

Lees meer »

Vrien-dinner-date

Gelukkig ben ik niet eenzaam, maar heb ik een kring van leuke, gezellige, lieve mensen om me heen. Een innercircle, met kinderen, familie en goede vriend(inn)en en daarnaast dus nog een hele rits mensen waar ik het ook heel gezellig mee kan hebben en die ik graag spreek. Maar ja, tijd. Net zoals jullie zit in mijn dag ook maar 24 uur en heeft mijn week ook maar 7 dagen. Daarnaast vinden ze het op mijn werk ook fijn als ik daar 3 dagen voor vrijmaak. De kinderen en kleinkinderen zie ik ook graag frequent. En bijpraten met of mijn hart luchten bij zuslief of een van mijn vriendinnen is soms ook noodzakelijk. Superfijn vooral, maar aan de andere kant kunnen al die contacten me ook benauwen, omdat ik ook tijd voor mezelf en met mezelf nodig heb om alle indrukken, prikkels (ja hoor, daar is ie dan: het modewoord voor 2024 lijkt) en emoties te verwerken en mijn leven leuk vol te kunnen houden. 

Lees meer »

Ieder huisje zijn kruisje

Toch blijf ik het fijn vinden om in contact met mensen te blijven, al is het maar jaarlijks via de kerstkaart. Met die kaart wil ik zeggen: ik spreek je niet vaak, maar ik wil je laten weten dat je waardevol voor me bent en dat ik je in mijn leven wil houden.

Lees meer »