Oktober 2021

Zaterdag 9 oktober 2021 Peschiera

Vandaag ben ik gauw klaar met mijn verslag. Nergens heen geweest, gewoon op de veranda zitten candy crushen, gepraat met de buurvrouw over HSP en de combinatie met HSS, google dat maar als je wilt weten wat deze uitdrukkingen betekenen. Maar goed, deze 6 letters zeggen veel over mij; het heeft mij in ieder geval inzicht gekregen waarom ik doe zoals ik doe. Interessant gesprek dus. Pantosti gemaakt voor brunch, het zonnetje scheen dus mijn onderflotsen buiten laten drogen. Izzy paar keer uitgelaten en even heen en weer naar de Famila, wederom een andere supermarkt. Lekker dichtbij, dus dat was fijn. Het avondeten is gebakken aardappelen, broccoli en kip. Alweer kip? Jazeker, na mijn maagverkleining eet ik vooral kip en vis, want dat is makkelijker te verteren.  Ja en als je dan niet zoveel gedaan hebt, dan ook geen foto's. Ik denk niet dat er iemand zit te wachten op een foto van mijn onderflotsen. Ik ook niet trouwens haha. Tsja en dan heb ik gisteren deze foto gemaakt. Jaren geleden ben ik met de personeelsvereniging van mijn werk, samen met dochterlief, zuslief en mijn nichtje naar Italie geweest en daar hadden we oa een tour door Verona mét gids. Waar me iets van bij is gebleven is dat boek met die leeuw; op sommige beelden is het boek dicht; dan is het beeld gemaakt ten tijde van oorlog. Vanavond ga ik mijn route plannen door de Dolomieten, daar wil ik morgen heen. Dus niet te laat naar bed, bijtijds op en dan hoppa de prachtige Dolomieten in. En dan als afsluiter ga ik een pizza eten in Vilipiano; mijn trouwe lezers weten dat ik hier jaarlijks kom bij mijn kleine fijne camping met de meest lekkere pizza ter wereld. Zo eerst maar even mailen of het restaurant morgenavond wel open is. Fijne avond allemaal nog. 

Lees meer »

Zaterdag 2 oktober 2021 Peschiera bij de caravan

Fris was het vannacht en ook toen ik vanochtend buiten kwam duurde het even voordat de temperatuur op ging lopen. Toch mijn korte broek maar aan. En dat was best spannend na alle eetpartijen en de drank van afgelopen periode. Zou hij nog passen. Jazeker, hij paste nog! Joehoe! Eerst toch maar beetje beweging om het warmer te krijgen door met Izzy te wandelen, koffie, broodjes halen en wat lekkers bij het volgende kopje koffie. Oh, de euforie van de passende korte broek was snel verdwenen, bedacht ik me toen ik een hap van mijn roombroodje nam. Broodje gegeten met rauwe ham.

Lees meer »

Vrijdag 1 oktober 2021 Siena - Peschiera

De dag begint langzaam, kopje koffie, nog een kopje, ontbijt, rondje Izzy en dan ineens in de versnelling en als een tornado door de stacaravan om alles weer in de tassen te krijgen en in de auto te zetten. Onder de douche, bezem door de caravan en sleutel inleveren. Dag Siena zeg ik zachtjes rond half 11.

Lees meer »
September 2021

Maandag 27 september 2021

Zo, half 6 is wel erg vroeg om op te staan. Mijn wekker en die van Sabine gaan tegelijkertijd af. Hoppa, allebei eruit, ik zet koffie voor iedereen en ook de jongens komen naar boven. Stilletjes pakken ze hun koffers en zetten ze alles in de auto en we rijden het terrein af. Net voorbij het hoofdgebouw bedenk ik dat de olie weer bijgevuld moet worden, dus Gerrie doet dat. Zo nu kunnen we verder. Tenminste, dat willen we. Want het toegangshekhek is nog dicht. Gerrie springt eruit en klimt over het hek en drukt op de bel. Geen reactie, ik rij naar voren en achter in de hoop de sensor van het hek tot actie te manen en jawel, het hek gaat open. We rijden via de kortste weg naar Pisa, we zijn er precies om half 8. Ik kus de kinderen gedag en wens hen een goede vlucht. En hoppa, weer terug de snelweg op. Daar rijd ik net als Roy belt: hij heeft de sleutel van het appartement in zijn zak. Weer terug. Boos worden heeft geen zin denk ik tegenwoordig, of zou het de invloed van mijn anti-depressivapillen zijn? Ik neem de sleutel in ontvangst en rijd weer vrolijk richting Quercia al Poggio, wederom een andere route. Dat blijkt niet zo'n goede keuze, want ik beland op een weggetje die gewoon ophoudt. Rond half 10 dan toch eindelijk weer terug. Ik ruim het appartement op, vaatwasser leeg, alles weer in de auto, ook het afval moet mee. Dan nog een keer de berg op om naar het hoofdgebouw te rijden tussen de wijngaarden en Emile en Suus nogmaals te bedanken en gedag te zeggen. 

Lees meer »