de Politieagent

De campingpolitie

 

Op iedere camping waar ik ooit ben geweest, spot ik er één, maar soms is er een heel korps: de campingpolitie!

Het zal een van onze eerste keren aan het Gardameer met de caravan geweest zijn, dat ik er één ontmoette. Vanwege mijn zonallergie wil ik altijd zo veel mogelijk gebruik maken van schaduw bij mijn caravan/tent. Dus het zoeken van een goede plaats is wel een dingetje. En dan de caravan of het zitje zo plaatsen dat er schaduw is. Zo ook op onze eerste keer bij Piani di Clodia, een giga camping. Mooie plaats, vlak bij het zwembad. Ja, dit leek me wel wat. De caravan met de voorkant die kant op, zo staat ie goed. Terwijl Andy in de pikkezon de voortent opbouwt, komt er een meneer langs. Jullie staan niet goed hoor, zegt hij. Oh zei Andy met een verhit hoofd , want? Nou, we vinden het fijn als alle caravans dezelfde kant opstaan. Oh zei Andy dat is mooi, maar we laten hem zo staan. De volgende dag kwam hij even een praatje doen, jawel hij was politie agent en was hier altijd 4 weken. Altijd zelfde plaats met uitzicht op het zwembad. Andy knikte eerst nog beleefd, maar op een moment liep hij gewoon weg. Geen zin meer om naar de man te luisteren haha. Ik gaf verder ook weinig sjoege en hij leek te willen doorlopen. Oh ja zei hij, vanavond barbecue met dit straatje. Doen jullie ook mee? Welja, wel een gedoe om ergens te eten tussen het drukke activiteiten programma van de kinderen daar: miniclub, voetbalschool, theaterclub, voorstelling. Het werd best gezellig, ver genoeg van de politie agent. Leuk Duits gezin naast ons, waar ik mijn Duits mee kon oefenen.

De dag erna kwam de Politieagent weer langs. Er komt storm zei hij. Zet je alles goed vast? Dat dus.

En gisteren spotte ik er weer één hier op Union Lido. Er komt een auto met caravan aanrijden met vader, moeder, zoon, dochter. Zetten het spul neer en vader en moeder verdwijnen. Zoonlief loopt verveeld om de auto  en ook de dochter schuift de deur open en komt naar buiten met hond. En jawel, mijn overbuurman Politieagent van deze camping springt op en zegt de pubers dat ze hier niet mogen staan vanwege de hond. De kinderen zeggen ok, maar kunnen de auto ook niet verplaatsen. En dus gebeurt er lange tijd niets, tot grote irritatie van de Politieagent.  Hij spreekt er schande van, deelt zijn ongenoegen met alle passanten. Loopt nog eens terug en vraagt of de kinderen hem wel begrepen hebben. Jaja, zegt dat meisje. Ze zullen de hond wel niet aangemeldhebben, ze willen er niet voor betalen, honden blaffen en zo ging het nog evendoor tegen passanten. Brrr, ik krijg er nog de kriebels van. Man, bemoei je toch niet overal mee. Waar maak je je druk om?

Ik candycrush verder, kijk op en zie dat de combinatie vertrokken is. Hopelijk naar een plaatsje waar ze wel welkom zijn en allemaal van de vakantie kunnen genieten.