Babyshower

De babyshower

 

Wat een verrassing was het voor haar om ergens naar toe geleid te worden en daar haar innercircle aan vrouwen te zien. Ik weet eigenlijk geen andere omschrijving van moeder, tantes, nichtjes, vriendinnen, schoonzusjes en schoonmoeder. Innercircle aan vrouwen dus. De locatie was een heel romantisch, maar desondanks ook strak ingerichte theesalon, La Blique. De naam refereert aan hoe de stedelingen van Gorinchem genoemd worden, Blieken. Leuke locatie voor een babyshower. Het was natuurlijk wel een gedoe vanwege de Coronamaatregelen, maar de organiserende dames en de eigenaren waren tot een acceptabele oplossing gekomen. Schoondochter was aangenaam verrast en werd door de trotse vader in spe binnengebracht.

 

Iedereen had iets roze in haar outfit; we matchten goed in het interieur. Het uitpakken van alle cadeautjes kon beginnen, maar als eerste natuurlijk hét cadeau namens ons allen: een baby fotoshoot. Het cadeau bleek een schot in de roos, gelukkig maar. Want schoondochterlief had er een sport van gemaakt om steeds het door ons in de app geopperde cadeau te kopen. Gelukkig hield haar moeder ons op de hoogte en soms moest er zelfs een ‘vals’ appje gestuurd worden om haar te weerhouden om iets zelf te kopen. Een tevergeefse rit naar Tilburg voor een box kon ternauwernood voorkomen worden. En er was nog een tafel vol met gekochte en gemaakte cadeaus. Alles bleek zeer welkom.

 

De high tea was heerlijk, een combinatie van zoet en hartig. En steeds hoorde ik mijn weegschaal fluisteren in mijn oor: doe dat nou niet. Heerlijke scones, taartjes, macarons, quiche, sandwiches én onbeperkt thee. La Blique in Gorinchem: aanrader hoor!

 

En natuurlijk een vragenlijstje invullen, we mochten ook allemaal gissen naar de naam, maar vanzelfsprekend werd er niet gereageerd of iemand het goed had. Nog even geduld dus. Ook het raden van babyfoto’s stond op de agenda, slechts 3 van haar vriendinnen verwisseld. Leuke foto’s gemaakt voor in het album, waar we ook allemaal iets in hebben geschreven. Ik vond het een leuke ochtend, geweldig georganiseerd door haar vriendinnen! En nu wachten tot de kleindochter het tijd vindt om te komen. Nog eventjes.