Regen en administratie

Regen en administratie

 

Het regent terwijl ik vroeg achter mijn laptop ga zitten om een van de noodzakelijke dingen des levens te gaan doen. Soms heb je niets te kiezen en moeten er nu eenmaal dingen. Een van die dingen: administratie: zo verschrikkelijk geen zin in vandaag. Nou ja, eigenlijk nooit, ik schrik altijd van het banksaldo als ik mijn rekeningen bij elkaar optel en overmaak. Het saldo is altijd minder dan ik dacht en het te betalen bedrag is dan altijd meer dan ik hoopte. Jeetje, zoveel geld uitgegeven!? Ik moet toch serieus aan de bak om meer inkomsten te genereren.  Ik doe mijn aangifte voor omzetbelasting; het enige voordeel van weinig omzet is weinig te betalen belasting.

 

Misschien komt de tegenzin ook wel door het weer? Het leven ziet er sowieso leuker uit wanneer de zon schijnt. Mensen zijn ook wat vrolijker, komen meer buiten, er is meer (inter)actie. Je hebt wat meer contact met elkaar als je de warmte van de zon op je huid voelt en zo ongemerkt gaan mijn gedachten naar mijn werkvakantie. Ik kijk er naar uit, maar ondertussen doe ik dus nog steeds niets aan mijn administratie! Klaar met mijmeren, ik pak het bovenste document van mijn stapel en begin. En dan altijd….. dat gevoel van trots, blij dat je hebt gedaan wat je moest doen. Hee, zie ik daar nou de zon?