Sinterklaas 2020 - gitaren!

Toch maar vieren het feest van de Goedheiligman, is wel zo leuk voor de kleindochters en stiekem vindt deze oma het ook altijd nog leuk en reuze gezellig. We zijn niet compleet, mijn jongste zoon is ziek en wacht op de uitslag van zijn coronatest (6 dec: geen corona gelukkig), dus hij en zijn vriendin zijn er niet bij. Onverwacht toch nog Coronaproof Sinterklaas vieren.

In de ochtend van 5 december videobel ik met de oudste kleindochter en laat haar zien dat de rommelpiet allemaal cadeautjes op mijn tafel heeft gegooid. Ze is helemaal verontwaardigd en dan moet ik de cadeautjes maar even komen brengen vandaag. Aan het eind van de middag vertrek ik met Izzy naar hun huis en natuurlijk vraagt ze waar de cadeautjes zijn. Kwijt, zeg ik. Ik zie haar gezichtje betrekken, want ik had alle cadeautjes met haar naam goed in beeld gebracht. Ja, zeg ik, toen ik terugkwam van boodschappen doen, waren alle cadeautjes van tafel af en ook de zak was weg. Misschien dat de wegbrengpiet ze naar jouw adres komt brengen? Ze knikt; ze heeft er vertrouwen in dat dat ook zo is. Heerlijk die onbezorgdheid. Later komt ook de jongste kleindochter met haar ouders en we zitten gezellig met elkaar Sinterklaas liedjes te zingen als er wordt aangebeld. Piet kon nog net ongezien wegduiken in het toilet haha.

Helemaal gelukkig was ze van al die cadeaus en gelukkig zat er ook de zak van oma bij. Wat een feestje voor de kinderen. Zelf ook verwend met cadeautjes, waaronder cappuccino pepernootjes, zo lekker! Er zit een gitaar bij die toch echt wel de hit van de dag is voor Pip, mét K3 liedjes. Halverwege eten we lekker soep met tapas en we gaan daarna weer vrolijk verder met uitpakken. (Oh ja, het was dit jaar maar een aardigheidje, want met Kerst doen we écht cadeautjes, haha). We drinken nog lekker koffie met gebak en dan gaat mijn lichtje toch echt uit, van iedereen trouwens.

 

Het is koud als ik naar huis rijd met Izzy, we hoeven nog net te krabben en wat voel  ik me dan toch rijk met zoveel gezelligheid op 5 december. Dank je wel Sinterklaasjes.

 

#teamAndyAsmus