Wedgwood

Jaren geleden wilde ik voor mijn verjaardag graag een servies hebben dat ze verkochten bij de V&D. Andy reed naar Breda en wilde daar het servies kopen. Hij vroeg de verkoopster om dat servies voor 12 personen in te pakken en aan hem te verkopen. De verkoopster zei tegen hem dat hij dat zelf moest verzamelen en bij de kassa kon brengen en dan afrekenen. Daar had Andy niet zo'n zin in (hij moest er overigens ook nog een eind mee naar de auto lopen), dus hij zei: dan niet en beende de winkel uit.

Vervolgens reed hij naar Gorinchem naar de serviezenwinkel en kocht daar een compleet Wedgwood Edme plainservies voor me. Compleet? Ja, compleet voor wat betreft servies: inclusief messenleggers, servetringen, soepkommen, borden, schalen, kopjes, theepot, koffiepot en eierdopjes. Ik ben geloof ik meer dan een uur zoet geweest met het uitpakken. Maar wat was ik er blij mee!

 

We verhuisden naar Schelluinen en in de keuken stond zo'n waaibomenhouten kast die bij het huis hoorde en daar stond het servies in. Gerrie dacht dat je daar in kon klimmen, maar daar bleken de planken niet op berekend te zijn, dus rammeldebammel een deel van het Wedgwood lag in stukjes op de keukenvloer. Nooit over nagedacht dat je dat kon claimen bij je verzekering, dus helaas. We gingen verder met een aanzienlijk uigedunde hoeveelheid Wedgwood. En eigenlijk in de loop der jaren nooit meer aangevuld. Zo heel af en toe iets gekregen. Ik gebruik het niet, ja, met kerst of als ik borden tekort kom. 

Met het overlijden van mijn moeder bleef haar servies over, waar ze al die jaren zo zuinig op geweest was. Niemand wilde het hebben, maar weggooien of naar de kringloop wilden we ook niet. Dus nu staat het ingepakt te wachten op gebruik door een van ons. 

 

Ik kwam thuis en heb meteen mijn daagse servies op een facebookgroep geplaatst en binnen een dag was alles opgehaald. Het Wedgwood wordt nu dagelijks gebruikt en ik struin Marktplaats af om het weer compleet te krijgen. Vandaag worden 5 eierdopjes naar me verstuurd en dan heb ik er 8! Nog 1 te gaan om het servies compleet te krijgen voor ons complete gezin.