Vrijdag 27 en zaterdag 28 maart 2021

Gepubliceerd op 9 april 2021 om 11:30

Mijn ongebreidelde reislust wordt vanzelfsprekend enorm beperkt door, ik kan het woord eigenlijk niet meer horen of typen, maar vooruit: Corona. Na alle hectiek van de afgelopen weken had ik enorm behoefte aan een moment van rust en bezinning. En om de een of andere gekke reden heb ik daar een andere omgeving voor nodig. Vrijdag vertrok ik aan het einde van de ochtend met Pip en Sabine én mijn trouwe reisgenote Izzy richting Limburg. Heerlijk ook voor hen om even vakantie te hebben; de auto vol, toch ook met laptops en beeldscherm, want er moet toch ook gewerkt worden en gelukkig kan ik dat overal doen, mits er goede wifi is. 

 

We stoppen onderweg bij een supermarkt om boodschappen te doen voor een picknick onderweg en we genieten van het magere zonnetje in onze winterjas. Daarna nog lekker een stuk gewandeld in het bos. Izzy dartelt heerlijk voor ons uit, Pip huppelt achter haar aan. 

 

Rond kwart over drie komen we aan in Vaals waar we gelukkig al ons huisje in mogen. Fijn huisje; we ruimen de kamers in en halen boodschappen in Vaals. We koken pasta en tegen de tijd dat die klaar is, komt ook Mark aan. Na het eten nog een kleine wandeling met Izzy en tv gekeken. Ik wil cappuccino maken, maar van mijn melkopschuimer heb ik de verkeerde lader meegenomen, die van de waterkoker en die past niet. Jammer, online bestel ik een nieuwe melkopschuimer, want eigenlijk was de oude wel aan vervanging toe. Morgen kan ik hem ophalen in een winkel in Vaals. Handig deze service. 

 

Pip vindt het supergezellig om samen met Izzy en mij in één bed te slapen en ik vind het ook fijn. 's Ochtends zijn we bijtijds wakker en we dekken de ontbijttafel. Gekookt eitje, vers fruit, sap, broodjes, paasstol, het lijkt wel een hotel ontbijtbuffet. 

 

Vandaag is het fris en we besluiten naar het drielandenpunt te gaan. Het regent en hagelt, maar tussen de buien door kan Pip de speeltuin in en maken we wat foto's. In Belgie eten we een Vlaamse frites met Hollandse mayonaise (die Belgische is me te zuur) en we stappen terug naar Nederland. Via het bos in Duitsland gaan we terug naar de auto. Ik ontvang bericht dat mijn melkopschuimer afgehaald kan worden, dus hup hup door naar Vaals. Ik vraag waar de lekkerste vlaai gekocht kan worden en we rijden naar bakker Voncken. Het is moeilijk kiezen, maar het wordt rijstevlaai met slagroom. Oh, zo lekker!

Daarna doen Pip en ik een dutje (nou ja, het is meer een dut, want we slapen 2,5 uur) en daarna bestellen we Grieks eten; Mark haalt het op. We smullen van alle lekkers en ik denk dat ik er zondag en maandag nog van kan eten.

 

Voor de tv speel ik op mijn tablet spelletjes en als hij bijna leeg is, ga ik op zoek naar de oplader. Oh jee, ook vergeten. Morgen maar een nieuwe kopen. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.