Dag 1 - Op naar Terschelling

Gepubliceerd op 5 september 2023 om 17:27

dinsdag 5 September 2023 - 29°

 

En off I go! Natuurlijk slecht geslapen, want stel je voor dat ik de boot mis. Voor hen die ik niet meer sprak: plannen zijn gewijzigd. Geen Italië, of Zwitserland. Nee, de eindbestemming ligt vandaag op Terschelling!

Eerste stukje binnendoor. Er zijn wat hobbels in de weg, zodat ik nu even kan checken of de fiets goed vast staat. En dat staat ie. En doorrrrrrr.  Alhoewel de routeplanner me door Noord-Holland wil laten rijden, kies ik voor de Flevopolder. Ik blijf het een masterpiece vinden van landontginning. Toch gek dat hier eerst zee was?

En natuurlijk ben ik op tijd voor de boot. Een file bij Sneek ontweken met hulp van Google maps. En nu wachten op de boot. Ik sta in de rij naast een busje met de opdruk van oa patisserie. De twee mannen spreek ik aan en zij vertellen me dat ze handgemaakte chocolade maken voor het goede doel 'Just in time'. Zij bezorgen gezinnen met kinderen die een korte levensverwachting hebben, een vakantie op Terschelling. Hun website: https://justintime4heroes.nl/ Ik mag hun nieuwe Knisperbollen proeven. Heerlijk! Op het eiland kan ik het overal kopen en ik beloof plechtig dat ook te doen.

Zo, tent staat! Pomp deed het gewoon. Rustige (lees: bijna verlaten) camping. Ik sta aan de bosrand, kan zo het fietspad op. Weinig schaduw, dus blij met mijn roze parasol. Hèhè, vakantie!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.