De Huifkartocht - vrijdag 22 september

Gepubliceerd op 22 september 2023 om 17:15

Vandaag dan eindelijk de huifkartocht naar de Boschplaat. Deze keer een groep van 9 personen en dat ligt me toch beter dan zo'n grote groep mensen. De tocht ging eerst door het prachtige Hoornse bos en daarvandaan naar het strand. Wat een prachtig geluid van die paardenhoeven op het strand. Dat geluid bracht me terug naar het ponykamp van 1977 toen we in rengalop over het strand reden en we met de paarden in zee zwommen. Ik geloof niet dat ik dat nog zou durven.

Er was behoorlijk wat regen opgegeven, maar we hebben maar 1 fikse bui gehad. Ik zat achterin en bleef goed droog, maar het hobbelt wel echt heftig achterin. Verschrikkelijk zitten lachen met een dame van ruim 70 door dat gehobbel.

De koetsier had prachtige verhalen en kende de Boschplaat op zijn duimpje en wist er ook alles over te vertellen. Over de duinen, de begroeiing, de dieren. Rond de middag waren we bij Amelander gat en je kon Ameland met vuurtoren mooi zien liggen. We staken het duin over. Wij allemaal eruit, zodat de drie paarden gemakkelijk het duin over kwamen. In de luwte en in het zonnetje at iedereen zijn zelf meegebrachte lunch mee en we zetten koffie op een zelfgestookt vuurtje. De paarden waren losgemaakt en zij konden uitrusten en grazen. Na een uur gingen we weer verder en richting stal.

Vanwege het opkomende water konden we niet over het wad, dus dat was wel jammer. Maar de Boschplaat zelf was prachtig! Heerlijke dag weer gehad.