Mijn geheugen blijkt echt selectief

Weet jij nog wat je deed in 2013?

 

Ik niet, nou misschien als ik nog eens heel goed nadenk. Maar in eerste instantie is het een van de jaren in mijn leven waar niet veel spannends gebeurde, denk ik nu. Mijn digitale agenda gaat niet zo ver terug, dus die geeft ook niet veel houvast. Waarom zou je dat willen weten hoor ik je denken? Nou, gisteren bij de post zat een brief gericht aan Andy. Daar schrik ik toch altijd van als het weer zo zwart op wit staat. Dat zie ik dus 's ochtends in de app van post.nl. als ik al op mijn werk ben. Het leek een buitenlandse bekeuring. Ja, daar ben ik helaas bekend mee. Zou ik toch te hard gereden hebben op de snelweg bij Florence in Italie deze zomer, of misschien vorig jaar toch geflitst zijn terwijl ik een dagtocht maakte in het Valpolicella wijngebied? Uit de borden begreep ik daar dat ik een zone binnenreed die voor oude gebouwen en beschermd gebied of zoiets was, maar ik heb het gegokt en ben niet omgedraaid. Of misschien toch verkeerd geparkeerd in Pisa vorig jaar? Die Ito's zijn niet zo snel he? Maar dat kan eigenlijk niet, want ik heb de auto pas gekocht na het overlijden van Andy, dus een bekeuring met die auto kan nooit op zijn naam binnenkomen. Al die gedachten gingen gisteren door mijn hoofd. Bij thuiskomst toch maar gauw gekeken. Ja hoor, bekeuring, nou eigenlijk een nabetaling van iets wat niet betaald was op 19 juli 2013. Ja, je leest het goed 2013! Achterdochtig voor oplichters google ik de afzender en jazeker onze betrouwbare ANWB legt me uit dat het een nabetaling is die ik toch echt moet betalen. Nou ja, Andy moet dit betalen .Verjaart pas na 10 jaar,  Ik denk nog even: zal ik in de pen klimmen of nou eigenlijk: zal ik mijn toetsenbord eens beroeren om te zeggen dat ik niet betaal, omdat de geadresseerde overleden is? Ik heb er geen zin in, ik maak de 35 euro over. 

Terug naar de titel: ik weet dus echt niet meer wat ik die vakantie gedaan heb; deze naheffing was van het niet betalen van tol bij het Gardameer. Welke trip hebben we toen gemaakt? Was het de keer dat we startten in de Elzas, en via Zwitserland voor het eerst naar Vilpiano gingen? Gingen we toen ook naar het Gardameer? Ik denk dat het genoemde kenteken bij de Volvo hoorde, maar ook dat weet ik niet meer. Ik zoek tussen mijn foto's van 2013 en dat zijn er maar weinig, want de rest staat nog op Andy zijn oude laptop die ik niet meer aan de praat krijg. Ik zie een foto van de Lange Jan in Middelburg. Dat herinner ik me wel. We waren een dagje naar Zeeland en stopten oa in |Middelburg. Op het plein waar mijn ouders vroeger met de poffertjeskraam stonden, staan nog steeds de oude bomen, maar er staat nu ook een beeld van een Zeeuws paard dat gebruikt wordt bij het ringsteken. Dat weet ik dan nog wel en dat we daarna naar het Zeeuws museum gingen, omdat het zulk slecht weer was. Maar dat niet betalen bij het tolpoortje in 2013 bij het Gardameer? Dát zegt me helemaal niets. Selectief geheugen dus.