Same, same, but different

Same, same, but different

Zelfde achternaam, zelfde werkveld, maar toch ook zo verschillend vader en zoon. Gerrie, onze zoon, treedt in de voetsporen van zijn vader. Hoe trots kun je zijn? Ik kijk naar het filmpje, gemaakt door het bedrijf waar hij werkt en zie in hem zijn vader. Hij lijkt op hem; ik zie dezelfde ondeugende blik in zijn ogen. Ik zie de vastberadenheid om iets te willen bereiken.

Het filmpje stuurde ik door naar twee van Andy's vroegere werknemers, waar ik regelmatig contact mee heb. Zij zijn voor mij altijd degenen die de privé Andy met de werkende Andy verbinden. De eerste collega (Suzanne van der Stigchel) reageerde: "wat lijkt hij op Andy. Hij zou trouwens wel gezegd hebben: werkschoenen aan in de loods"! Het berichtje van de ander (Arnold van Holland) ontroerde me ook: "Gerrie heeft zich super goed ontwikkeld en is door gegroeid. En met de wetenschap van het verleden zeker een emotioneel filmpje. Ik ben er niet bij geweest, maar Andy heeft me ooit verteld, dat toen hij bij DynaGroup kwam, heeft hij de eerste dag een stoel gepakt en is de hal gaan zitten om gewoon eens te kijken wat er gebeurde. En toevallig begint dit filmpje daar ook mee. Leuk detail: #Dynalogic BV verzorgt een deel van de distributie van Monta".

En zo is de cirkel rond. Hoe mooi ook dat Gerrie niet opstapte na zijn afwijzing, maar, zoals Bob Brokking ook schrijft: Afgewezen worden als vestigingsmanager, dan niet teleurgesteld vertrekken, maar in de spiegel kijken en daaraan werken, met dit resultaat. Knap Gerrie.
Ook van Monta om jou op deze manier te behouden.

En ja, Bob dat is ook zo: Gerrie snapte hoe het werkt en durfde tegen de stroom in te gaan en durfde zijn eigen pad te volgen, omdat hij in zichzelf geloofde. Sommigen noemen hem een betweter :-) ik noem het eigenzinnig. En natuurlijk gaat Gerrie met hard werken, blijven leren en zichzelf blijven ontwikkelen, het helemaal waarmaken. Succes Ger! We zijn trots op je!