Vrien-dinner-date

Gelukkig ben ik niet eenzaam, maar heb ik een kring van leuke, gezellige, lieve mensen om me heen. Een innercircle, met kinderen, familie en goede vriend(inn)en en daarnaast dus nog een hele rits mensen waar ik het ook heel gezellig mee kan hebben en die ik graag spreek. Maar ja, tijd. Net zoals jullie zit in mijn dag ook maar 24 uur en heeft mijn week ook maar 7 dagen. Daarnaast vinden ze het op mijn werk ook fijn als ik daar 3 dagen voor vrijmaak. De kinderen en kleinkinderen zie ik ook graag frequent. En bijpraten met of mijn hart luchten bij zuslief of een van mijn vriendinnen is soms ook noodzakelijk. Superfijn vooral, maar aan de andere kant kunnen al die contacten me ook benauwen, omdat ik ook tijd voor mezelf en met mezelf nodig heb om alle indrukken, prikkels (ja hoor, daar is ie dan: het modewoord voor 2024 lijkt) en emoties te verwerken en mijn leven leuk vol te kunnen houden. 

 

Vanochtend las ik een artikel over grenzen aangeven en zo en ik realiseerde me dat dát vooral de reden was dat het op Terschelling zo fijn was. Er lag letterlijk een zee tussen mij en alle verplichtingen. Daar heb ik nagedacht over wat ik nodig heb en hoe ik daar een balans in zou kunnen vinden. Ik schreef er al eerder over. De blauwe week is inmiddels geintroduceerd in mijn agenda en leven; afspraken worden beperkt. En ik probeer nog meer mijn grenzen te vinden en aan te geven. 

 

Maar goed: ik hou ook van mensen, van netwerken, van koken, van lekker eten, van gezellige avonden, mooie gesprekken. Dus in gedachten zocht ik naar iets waarop al die dingen samenkomen. En ineens was daar vanochtend het idee van de vriend-dinner-date geboren. Een etentje eens in de maand met 3 mensen uit mijn leven. De eerste datum zat zo vol, dus twee nieuwe data erbij geprikt in de maanden er na. Zo leuk! Het wordt geen hoogstaande cuisine; gezelligheid staat voorop. 

 

Mocht je van mij geen whatsapp of chat hebben ontvangen en denk je: hee, dat lijkt me ook gezellig om een keer om bij Deanne te komen eten, samen met een willekeurig gezelschap. Laat het me weten, van harte welkom!

 

De grens van max 3 personen aan tafel heb ik nu vanwege het succes toch maar opgeschroefd naar 5 gezellige mensen. Iets met grenzen? Haha. Nee hoor, past nog precies in het voor mij behapbare.