Vrien-dinner-dates terugblik

In januari vatte ik het idee op om gezellig voor een aantal vrouwen een vrien-dinner-date te organiseren. Na bijna 6 maanden maak ik de balans op of het een succes was. En ja, dat was het zeker. Vijf vrien-dinner-dates met 28 dames. We hebben gelachen; we hebben serieuze gesprekken gevoerd en gezellig gegeten. Ik vond het bijzonder om zoveel verschillende vrouwen aan tafel te hebben. Leuk om steeds een menu te bedenken en in de aanloop naar het etentje wisselde het nog wel eens. Soms een uitdaging, maar glutenvrij, vegan, geen vlees, het bleek allemaal geen probleem. Ik vond het leuk om de tafel steeds mooi te dekken. Een paar keer heb ik de servetringen van mijn veel te vroeg overleden vriendin Corrie gebruikt. Ze hield enorm van dieren en ik ben superblij met haar houten Big Five servetringen. En zo is ze er toch nog een beetje bij.

 

Best veel dinertjes zou je zeggen. Zeker, maar dat was het nog niet allemaal. Ook de kinderen komen nog wel eens eten; ik heb 4 keer teruggevonden in mijn agenda. En ja, inmiddels zijn we dan met 12. Toch weer 48 mensen aan mijn dis.

 

En dan nog wat losse etentjes, oud-collega met haar man, besties van Sabine, Mijn ex zwager met vriendin, nichtje en haar vriend en de Cruiseclub, ook goed voor 22 gasten aan tafel. 

 

Maar wat vond ik het leuk en een uitdaging om voor 98 personen een x gangendiner voor te bereiden, alles te snijden, om te koken, wijn uit te zoeken en na te genieten na elk etentje.

 

Dank allen die het aandurfden om bij me te komen eten, dank voor de fijne avonden, dank voor de cadeautjes die jullie meebrachten. 

 

En dan is het nu even klaar met koken voor gasten, de vakantie komt eraan en er komt andere drukte in het najaar: Roy en Marjanne komen een paar maanden bij me logeren, samen met de tweeling, tot hun huis klaar is. Alhoewel.... ik word 60 in september, 60 gasten gedurende mijn 60e levensjaar aan tafel. Ook leuk. Wordt vast vervolgd of niet haha.