Rondje met mijn hondje

Zondagochtend, ik ben vroeg wakker tegenwoordig. Maar ja, ik ga dan ook bijtijds, nou zeg eigenlijk maar vroeg naar bed. Zo rond 10 uur lig ik wel in mijn bedje. En dan ben je om een uur of 6 wel uitgerust en uitgeslapen. Ik oefen met wakker worden zonder wekker en dat gaat goed. Zo fijn om uit jezelf wakker te worden! Door de weeks vind ik het een sport om aan het geluid buiten van de snelweg én het licht te raden hoe laat het is. En dan checken op mijn telefoon of ik de tijd goed geraden heb. 

 

Deze ochtend dus bijtijds wakker en dat zorgt ervoor dat ik al wat dingen gedaan heb. Uitgebreid koffie gedronken, kwark met vers fruit en granola gegeten, maar het wandelen met Izzy stelde ik uit. Buienradar gaf regen aan en na mijn natte pak gisteren was ik even klaar met nattigheid op mijn hoofd. Rond half 9 ging de cake de oven in en daarna op pad met Izzy. 

Op Facebook las ik een bericht met foto over een gespotte bever en ik meende de sloot en de begroeiing te herkennen, dus ik heb daar goed gekeken, maar kon noch Ed, noch Willem ontdekken. Ik zag wel een aangevreten boomtak bij het water, dus wellicht had ik de locatie wel goed gezien.

Het viel me op dat Izzy eigenlijk helemaal geen oog voor haar mededieren heeft. Terwijl ik een soort van hink-stap-sprong op het pad doe om de naaktslakken te ontwijken, zo stapt zij er gewoon bovenop. Angstvallig houd ik haar aan de lijn, want ze aast op jonge watervogels. Ze mag niet los, dus geen zwempartijtje voor haar tot halverwege de zomer. 

 

Op de weg naast de Betuwelijn zie ik allemaal opengevallen mosselen liggen. Zouden de meeuwen deze oppakken bij de rivier en hier neergooien, zodat ze bij de mossels kunnen? Net zoals de meeuwen met de oesters op de Terschellingerdijk doen? Tussen de rivier en het wandelpad liggen wat drukkere wegen, maar daar gooien ze ze blijkbaar niet neer. Wel slim om dit pad uit te kiezen. 

De oven piept; de cake is klaar. Even proeven en dan vandaag de 4e verjaardag van Juliette vieren. Fijne zondag allemaal!