's Gravenhage Delft Leiden

’s Gravenhage, Delft en Leiden

Nou nou, wat was het fijn om na al het groen, stilte en de pracht van de natuur toch ook weer eens in een stad te zijn. Ik had afgesproken met mijn neef Edwin om in Delft te wandelen; maar eerst vrijdag naar Den Haag en dan zondag naar Leiden. Mijn logeeradres was dus bij mijn neef in Delft; super gezellig om zo alle tijd te hebben om bij te praten. Heel attent vond ik op mijn nachtkastje de wifi code en nachtmasker en oortjes; op bed mijn handdoek en washand; naast mijn bed de badslippers. Ontbijt met een zacht gekookt eitje en oh ja, natuurlijk sushi besteld! Wat een verwennerij!

Gelukkig was het in de steden niet zo druk, dus alle kans om objecten goed te kunnen fotograferen. Beetje shoppen, het leukst vind ik dan de winkels waar ze van alles verkopen waarvan je niet wist dat je het nodig had. Met alle wind toch maar een haarband gekocht om alle krullen in toom te houden. Aardigheidje voor kleindochter Pip, cadeautje voor mijn vriendin. Heerlijke lunches, hip om de menukaart te zien door het scannen van de QR code! Onverwacht nog meer familie tegenkomen in Delft, mét de jongste telg in onze grote familie.

Maar ook zo genoten van het fotograferen. En wat zie je veel wanneer je kijkt! Vooral omhoog kijken, het is wel handiger overigens om dat te doen wanneer je stilstaat. Mooie gevels, bijzondere straatnamen, opvallende bordjes soms ook, inspirerende teksten op gebouwen of op ramen, pittoreske grachten met dito bruggetjes. Heel veel kunst, historische personages, maar ook moderne kunst. Veel kleurrijke bloembakken, stadstuintjes met uitbundig bloeiende en soms ook geurende klimrozen. De blijheid van de horeca ondernemers die je wel zouden willen omhelzen simpel omdat je er bent. Ik heb genoten van Den Haag, Delft en Leiden. Er volgen nog meer stedentrips in eigen land, neem ik me voor.

#mooiNederland #DenHaag #Delft #Leiden #dblogt.nl