Keuzes

Keuzes

 

Ik ben niet zo goed in kiezen, denk altijd: misschien toch dat andere? En waar komt dat dan vandaan, is de vraag die ik mezelf daarna als vanzelfsprekend stel. Want als ik dat weet, dan kan ik er misschien wel iets aan verbeteren, c.q veranderen. Want het is soms wel lastig hoor, dat besluiteloze, dat continue wijzigen. Ik heb het echt met alles.

 

Onderweg naar huis rijden vanuit het Idromeer; er zijn vele wegen die naar huis leidden. Maar welke neem ik dan? En waar baseer ik mijn keuze dan op? Op afstand? Gemak? Of mooie route? Of economische redenen, zoals minder tol? Of makkelijk te rijden, zonder gekke omstandigheden, zoals bijvoorbeeld een kilometerslange tunnel? Het uiteindelijke besluit waarop de keuze gebaseerd is, varieert altijd.  Dat klinkt gek. Ik probeer te zeggen dat er altijd verschil zit in de argumenten die leiden tot een besluit. Die argumenten varieren; er is  een argument dat ik het meest gebruik. Soms vind ik economische redenen doorslaggevend, soms tijd en soms kies ik voor: gewoon mooi.

 

En hoe komt dat dan? Is dat dan ingegeven door de situatie van dat moment? Kies ik voor gewoon mooi, als ik een slechte dag heb? Als ik vind dat ik het verdiend heb om mezelf ook wat te gunnen? En prevaleren economische keuzes op het moment dat er een toevallig op de mat gevallen rekening, hoger uitvalt dan verwacht?

 

Vooral zo’n route naar huis is tricky voor me, want ik kan eigenlijk constant mijn besluit herzien door voortschrijdend inzicht. Een ogenschijnlijk prachtige route door natuurgebied wordt echt een stuk onaantrekkelijker door slecht weer.

 

En aan de andere kant: mijn wasmachine ging stuk en er moest een nieuwe komen. Harde criteria: 1400 toeren centrifuge, 7 kilo wasgoed, prijs onder 450 euro: binnen 5 minuten besteld! Hoppa! Dan is het besluit zo genomen. Dus ik kan het echt wel.