Lord Munsterland Caravan en Logikwiz

Lord Munsterland Caravan en Logikwiz

Het is niet erg waarschijnlijk dat ik nog met de caravan op vakantie ga. Er zijn een paar zaken die me weerhouden: een trekhaak achter je auto laten zetten is echt duur; in de bergen mag je niet overal rijden met een caravan (lijkt me ook onverstandig als ik sommige wegen nog voor me haal) én de caravanstalling gaat sluiten. Dan rest me niets anders dan de 31 jaar oude caravan die van mijn schoonmoeder geweest is, maar in de verkoop te gooien. Ik heb geen illusies; alles wat ik ervoor krijg, is mooi meegenomen. De voortent ligt nog in mijn schuur, dus die vouwen we eerst netjes op om mee te nemen naar de caravan. En om zeker te weten dat er geen enge spinnen dadelijk door mijn auto lopen met het risico dat ik de vangrail in rijd. Nou ja, in mijn leefomgeving is de sloot een logischere plaats om in te eindigen bij een onverwachte manoeuvre.

 

Ik heb gebeld met de caravanstalling en de caravan staat inmiddels buiten. Roy kruipt onder de caravan en heeft grote moeite om de pootjes na 9 jaar weer uit te draaien. Marjanne doet behendig de disselbak open. Oh, hier ook nog stukjes van de voortent. De caravan is helemaal droog, maar ruikt na 8 jaar stalling wel erg muf. We beginnen met het leeghalen van het museum (voor mijn broer en zusje een bekende term); allemaal etenswaren over de datum. En eigenlijk ziet het er allemaal nog prima uit, maar nee, hup in de vuilniszak. Ik denk dat we na het voorseizoen in Chaam echt de intentie hadden om die zomer met de caravan op pad te gaan. Volle colaflessen, koffie, sap, suikerklontjes; volkoren crackers. En…… mijn 1 persoons wok pannetje; daar ben ik wel echt heel blij mee! Pannenset, schaaltjes, de blauwe plastic diepe borden, een elektrische deken nog nieuw in de verpakking. En ach, de badmutsen die we ooit kochten voor het zwembad bij Bella Italia. De oranje bandana van Piani di clodia; de camping waar we toch heel wat zomers verbleven. Ik zie Logikwiz boekjes uit 2003, 2005 en 2007 die nog niet allemaal gemaakt zijn. Die neem ik mee!

We vinden nog een tas met voldoende wol en een gebreid voorpand. Uithalen dan maar en kijken of we er iets anders van kunnen haken. Nog een aansluitkabel, twee nieuwe verlengsnoeren, oh hier is Andy zijn kistje met alle haringen! Nog een droogmolentje voor op de dissel, een disselslot, luchtbedden, wasmiddel, boeken; een nieuw koffiezetapparaat 1000 Watt; hup alles in de auto! We draaien de pootjes weer op; sluiten de disselbak en sluiten de deur. Ik kijk weemoedig naar de LMC.

 

We rijden naar huis en sorteren vanuit de auto op Bewaren, Vuilnisbak, Kringloop en Vuilstort. Ik neem de Kringloop voor mijn rekening; Roy en Marjanne gaan naar de stort. Thuis leg ik het een en ander in de schuur, de rest op de trap naar zolder om bij de andere campingspullen te leggen. Dat zoeken we in het voorjaar maar eens uit. Weer een afscheid; ik ben er zo klaar mee.