Dromen en ideeën

Ineens komt er iets bij je op, je googelt wat en dan zo langzaam aan krijg je een beeld van hoe het er uit moet gaan zien. Je wordt ’s nachts wakker en denkt: oh ja!  Zo heerlijk om te denken, te dromen, dingen uit te zoeken. Ik ben niet van de details, dus het gaat mij altijd om de grote lijnen en dat heb ik nu wel voor ogen.

Inmiddels volg ik op Instagram een aantal van mensen die iets soortgelijks doen en ook op Facebook heb ik me bij groepen aangesloten. Nog steeds niets tegengekomen wat me doet besluiten om van mijn idee af te stappen. Ik krijg er energie van!

Geheel tegen mijn gewoonte in ga ik dit gestructureerd aanpakken voor ik definitief besluit om het daadwerkelijk te gaan doen. Een projectmatige aanpak met allerlei beslismomenten erin, financiële onderbouwing, research.

Allereerst besluit ik dat ik pas in 2024 (het jaar waar ik 60 hoop te worden, oei, dat klinkt wel heel oud) mijn laatste plan uitvoer. Laatste plan? Zijn het meerdere plannen? Jazeker! Het plan wordt opgeknipt in kleinere projecten met allen hun eigen einddoel, zodat ik de kleine projecten ook los van elkaar kan gebruiken, maar het ene sluit het andere niet uit. Tijdschema maken, zaken afronden, voorsorteren op dingen. Vaag verhaal? Haha zeker!  

Maar zo leuk om weer een doel te hebben, ergens naar toe te werken en een paar dromen te verwezenlijken tegelijkertijd. En mocht het leven een ander doel voor mij voor ogen hebben, of kunnen mijn plannen niet doorgaan? Dan pas ik me gewoon weer aan aan de mogelijkheden die er dan wel zijn. Zonder dromen is mijn leven zo saai en nietszeggend; ik heb iets nodig om naar uit te kijken. Dus ik ga mijn plannen uitwerken en ik zie wel wat er wel en niet realistisch is/blijkt. Op de bank zitten, kan altijd nog. Je kunt kiezen voor een praktische bank, maar hoeveel leuker wordt deze als je er iets bijzonders van maakt? En dan kan ie nog steeds praktisch zijn. Wordt ongetwijfeld vervolgd.