Voorpret

Voorpret            

Misschien wel leuker dan de vakantie zelf: voorpret. In gedachten struinen door alle straatjes in pittoreske dorpjes; ik proef de pizza al, geniet van de zon op mijn armen. Jazeker: ik ga binnenkort op vakantie en dit keer weer naar mijn favoriete vakantieland: Italië. De keuze voor Italie was dit jaar snel gemaakt, want mijn nichtje en haar vriend vieren hun bruiloft in Toscane en ik mag mee! Hartstikke tof en oh, wat kan ik er naar uitkijken.

De film Toscaanse bruiloft gezien? Prachtig leek het me destijds om in Toscane een bruiloft bij te wonen en nu wordt het werkelijkheid! Ik heb mijn vakantie er maar op afgestemd. Eerst met de auto en Izzy richting Toscane, spullen afgooien op de trouwlocatie, dan Izzy naar het pension brengen, dan richting Pisa, waar ik mijn 3 kinderen op ga halen van het vliegveld. We overnachten dan in Pisa, ’s ochtends de toren bekijken; onderweg naar de trouwlocatie gaan we vast nog een van de beroemde steden bezoeken. In de middag komen we dan aan op naar de trouwlocatie, waar we met zijn vieren het hele weekend zijn. De trouwlocatie is prachtig, alles wat je je maar voor kunt stellen, is er. Leuke mensen, feest, lekker eten, drinken, zwembad en dat alles op een toplocatie. Hoe bevoorrecht voel ik me!

Aan al het mooie komt een eind, want op maandagochtend volgt dan weer een autoritje vliegveld Pisa, dan Izzy ophalen op de terugweg en dan naar een stacaravan bij Siena. De hele week om Toscane verder te verkennen; Siena staat zeker op mijn lijstje om nog een keer te bezoeken. Vrijdag vertrek ik dan met Izzy naar het Gardameer voor 2 weken in een stacaravan. Geen tent dit jaar? Nee, toch te koud denk ik tegen die tijd en ik kon redelijk goedkoop de stacaravans huren. Dan toch wel wat meer comfort en handiger met Izzy. Die kan ik dan af en toe ook in de caravan laten.

Ik ben van plan om veel te fotograferen; ik volg veel Toscane en Gardameer op Instagram en verheug me er op om zelf de foto’s te kunnen maken van zoveel prachtigs. En misschien dit jaar eindelijk met de boot het meer over om Salo te bezoeken; staat al jaren op de planning maar het komt er nooit van. Ergens in die twee weken moet het toch lukken? Wellicht ook nog een dagtocht naar de Dolomieten met een pizza in Vilpiano; of op de heen- of terugweg doen? Heerlijk om over na te denken.

Een en ander is natuurlijk ook afhankelijk van de reis(on)mogelijkheden tegen die tijd. De heen- en terugreis heb ik dan ook nog niet gepland. Misschien wel heen via Zwitserland, alhoewel de files van vorig jaar me nog te vers in het geheugen liggen. Ik zou bijvoorbeeld weleens Luzern willen bezoeken; da’s een mooie tussenstop, rijd ik langs de Vierwaldstattersee, prachtig! Of via Lago Mergozzo en dan via Turijn naar Toscane? Misschien moet ik wel via Oostenrijk en dan eens stoppen in Innsbruck?  Ik zie wel en zoals Andy altijd zei: niets veranderlijker als het weer en Deanne. Keep you posted – ti terró informato!