Eerste werkdag

Mijn eerste werkdag

Vier jaar geleden en nog een paar dagen was mijn laatste dag in loondienst. Ik nam me toen voor, na een niet zo'n fijne ervaring, om nooit meer voor een werkgever te gaan werken. Maar ja, tijden veranderen en situaties soms ook. En tsonge jonge wat is er in die vier jaar nogal wat gewijzigd en niet alleen in mijn leven. In eerste instantie ben ik gestart met VADA Business Support en heb daar voor een aantal opdrachtgevers gewerkt; heel divers, leuk, veel geleerd. Maar daarnaast wat financiële zekerheid geeft toch ook meer rust.  Dus toch gaan solliciteren; deze zomer werd ik aangenomen bij een bedrijf in Woerden, vlakbij waar Andy werkte. Leuke baan waar alles samen kwam met wat ik gedaan had. Maar.....het voelde gewoon niet goed. Dus na er eens goed over nagedacht te hebben, besloot ik om nee te zeggen tegen het aanbod. En toen kwam er ineens een vacature vrij bij een van mijn opdrachtgevers. Fijne sfeer daar, inhoudelijk ook een leuke job, dus gesolliciteerd en ja hoor: aangenomen. Hoe fijn was het om zo mijn vakantie in te gaan met het vooruitzicht van een nieuwe baan!

En gisteren was het dus zover; ook wel weer spannend om 3 dagen per week van huis te zijn en weer écht te werken. Want mijn werk bij VADA voelde gewoon niet altijd als werk en dat kwam vooral door de vrijheid die ik had om zelf mijn tijd in te delen. Maar nu dus op 3 vaste dagen. Izzy onderbrengen is uiteindelijk ook gelukt, hartstikke fijn. 

Weer vroeg op gisteren, douchen, koffie, rondje met Izzy, lunch klaarmaken, eten en toen Izzy weggebracht en op weg naar Tiel. Mooie ochtendzon, helder weer. Wat een mooi begin van een nieuwe stap. Ik werd hartelijk welkom geheten door een van mijn collega's en verder wegwijs gemaakt. Er lag een persoonlijk bericht op mijn bureau van mijn naaste collega's en ook kreeg ik nog een prachtige bos bloemen. Wat voelt het weer fijn om me echt nuttig te voelen, ergens bij te mogen horen en onderdeel van de maatschappij te zijn.

We hebben eerst een rondje door het huis gedaan (mijn werkplek is in een verpleeghuis), (wederom) kennis gemaakt met de managers die ik ga ondersteunen. De ochtend verliep snel. Met de lunch ontving ik een app van een vriendin die Corona bleek te hebben! Shit, die had ik donderdag gesproken en ook geknuffeld. De beslisboom op het Intranet gecheckt en jawel: ik moest thuiswerken en testen, 7e keer inmiddels. Die testafspraak was zo gemaakt voor dezelfde middag, dus na de lunch naar huis vertrokken. Izzy weer opgehaald, afspraak voor de avond bij fysio verzet, thuis verder gewerkt, getest. 

's Avonds eten gekookt, opgenomen tv series bij gekeken en bijtijds naar bed. Rond 12 uur kreeg ik de uitslag van de test al binnen: negatief! Gelukkig maar; ik was toch een beetje benauwd dat ik tot de uitzonderingen behoorde die ondanks Corona gehad te hebben én nog 2x gevaccineerd, toch positief zou testen. Maar nee hoor, donderdag weer lekker aan het werk!