Maandag 20 juni Schelluinen - Hospental

Gepubliceerd op 21 juni 2022 om 18:19

Kwart over 5 was ik wakker; zal ik er uit gaan en gaan rijden of nog een keer omdraaien? Het werd het laatste: ik heb tenslotte vakantie.

Rond 8 uur toch eruit; de laatste dingen in de auto. Hij zit nu toch wel echt erg vol. En..... mijn fiets gaat mee! Een paar weken geleden de trekhaak eronder laten zetten. Een kantelbare fietsendrager geleend van Ed en Cobi; fiets erop, goed vastgezet door Mark.

Tas nog even omgewisseld, modelletje rugzakje is handiger. Auto werd nog iets voller, want ik krijg gezellig bezoek in Corsica; mijn vriendin Jacklien komt een weekje! Hoe tof is dat? Ik haal haar op van het vliegveld. Superleuk! Is toch gezelliger, dan in mijn eentje. 

Om 9 uur denk ik wel klaar te zijn voor vertrek en hup daar ga ik dan na nog goede reis gewenst te zijn door menig buurtbewoners en familie/vrienden via de app. De route gaat over Antwerpen; ik kom langs de parkeerplaats waar Christine en ik eens illegaal afval dumpten, Dan langs Brussel en bij de Ardennen regent het hard. Mooi: stof van de auto af en ach, regen in de Ardennen hoort erbij. En zo kom ik in land 3 vandaag: Luxemburg. Ik stop daar om te tanken, goedkoop! In de shop kijk ik meer even om mijn benen te strekken en te pauzeren, dan om wat te kopen. Ik glimlach bij de grote hoeveelheden sigaretten. Die goeie ouwe tijd dat ik nog 2 sloffen Pall Mall kocht daar is allang voorbij. Ik eet onderweg mijn broodjes, natuurlijk snoepjes, niet te veel, anders kan ik net als vorig jaar stoppen om over mijn dumping heen te komen. Land 4: Frankrijk, ik rij nu via Straatsburg naar Basel, waarom ik op de terugweg altijd via die binnen-door-weggetjes daar gestuurd word? Geen idee. Nieuwe weg dus nu voor me. Ik ben rond de spits in het 5e en laatste land voor vandaag: Zwitserland. Wel een beetje file bij Basel, maar het viel me reuze mee. Op de radio hoor ik alleen maar waarschuwing voor Gewitter en dat klinkt niet erg aanlokkelijk in een tentje. Ik ben ruim op tijd en besluit over de Gotthardpas te rijden en daar een hotel te nemen. Die boek ik alvast onderweg, om niet voor verrassingen te komen staan. Het ging niet allemaal even soepeltjes, want bergop Gotthard loopt de benzinetank rap leeg. Ik tank, met nog 45 km aan benzine te gaan. Ik krijg wel zowat een hartverzakking; moet 103 euro afrekenen voor bijna 40 liter benzine. Ja, Zwitserland blijft een duur land, maar wel fijn dat ik kan tanken. Op 5 minuten rijden van de benzinepomp bevindt zich mijn hotel. Lekker ouderwets zoals je veel ziet in Zwitserland en Oostenrijk, veel hout. Natuurlijk is mijn kamer op de bovenste verdieping en ontbreekt een lift. De trappen kraken, het is een heel oud houten pand. Na me iets opgefrist te hebben, bestel ik een schnitzel, gevuld met rauwe ham en kaas met risotto. Heerlijk! Ik neem geen toetje, ben eigenlijk gewoon moe, dus ik lig om 9 uur al lekker in mijn eenvoudige, maar prima 1 persoonsbedje.

Reactie plaatsen

Reacties

Suzanne Stigchel
2 jaar geleden

Een hele fijne vakantie 😘😘🙂

peggy
2 jaar geleden

hij s weer leuk mop. Hoop dat je veel plezier hebt. En doe geen dingen die ik niet zou doen.........Kus.

Diane Blondeel Timmerman
2 jaar geleden

Super leuk geschreven weer! Goede reus verder en veel plezier!

Liesbeth
2 jaar geleden

Fijne tijd

S.A. de Bruin
2 jaar geleden

Bekijk jij je berichten via WhatsApp niet? Om het kort te maken. .. Veel Geluk tijdens je reis! Dikke smok! Suus 😘