Woensdag 29 september 2021

Gepubliceerd op 30 september 2021 om 12:09

Woensdag 29 september Siena, dag 3

 

Het wordt een warme zonnige dag en ik ben al vroeg wakker. Om 8 uur toch mijn bed maar uit en ik neem eerst een kop koffie die ik op de veranda opdrink. Dan een rondje met Izzy en dan hup aan de wandel naar de binnenstad van Siena. Camera mee, in de verte zie ik de kerk al liggen, zal ik toch met de auto gaan? Nee, wandelen! Genoeg gezeten en gegeten, beetje bewegen vandaag. Het eerste stuk is heuvelaf langs mooie huizen. Ik zie vijgenbomen, olijfbomen en de temperatuur is aangenaam. Ik kom langs de coop supermarkt, maandag te ver omgereden denk ik. Ik steek over en ga het winkelcentrum in waar een aantal roltrappen me omhoog in de binnenstad brengen. Izzy vindt die roltrappen helemaal niets, bij de eerste komt ze er ook met haar nagels tussen! Gelukkig komt ze eruit en lijkt de schade in eerste instantie mee te vallen. Die hond is zo bikkelhard, geeft nooit een kik.

 

He he, we zijn boven en ik twijfel of ik naar de weekmarkt ga. Izzy vindt de drukte daar niets, dus ik sla die grote mensenmassa maar over en loop richting het bekende grote plein.

Eerst nog een stop voor cappuccino met een broodje en beetje water voor Izzy. Die maakt er gelijk een waterballet van tot irritatie van de uitbaatster van het etablissement. Ik bied nog aan om het zelf op te ruimen, maar nee, dat hoefde niet. We lopen verder en komen in de winkelstraten terecht. Mooie winkels, veel souvenirs en best druk. Ik maak foto’s en kom op het plein. Blijft prachtig. Ik herinner me dat Andy en ik er 6 jaar geleden op een warme zondagavond een pizza aten en er een enorm grote familie met wel 100 leden het plein opkwam, aan de zijkanten van het plein gingen de vaandeldragers staan die zwaaiden met de familievlag. Heel bijzonder om te zien. Nu niets van dat alles, behalve twee ambulances die ongelofelijk veel herrie maken, terwijl ik met Jacklien bel. Ik kan haar niet meer verstaan, ik hang maar op; later volgen ook twee brandweerauto’s met nog meerl kabaal. Waarom? Geen idee.

 

Met de hond erbij kun je niet de kerken in, dus die moeten wachten tot een ander moment. En eigenlijk heb ik er ook niet zo´n zin in. Ik besluit dat het goed is geweest, dus loop ik heuvelaf en heuvelop terug naar de camping met een brandende zon nu rond het middaguur. Tevreden constateer ik dat ik mijn 10.000 stappen voor vandaag al heb gehad. Hatseflats. De middag breng ik door met een dutje en wat lezen op de veranda.

Rond 5 uur rij ik opnieuw naar de supermarkt waar ik boodschappen haal voor het avondeten en wat lekkers bij de koffie,  Izzy laat ik in de stacaravan met de airco aan. Wat een heerlijkheid zo’n grote supermarkt, zoveel keuze en ze verkopen van alles. Nu toch op mijn gemak door de hele winkel.

Oh jee, mijn telefoon vergeten, de heenweg was eenrichtingsverkeer en hoe kom ik nou terug op de camping? Gelukkig laat mijn richtingsgevoel me een keer niet in de steek en staat de camping goed aangegeven op borden.

Izzy is blij me weer te zien en ik geef haar meteen eten voor ik aan het koken begin. Vandaag kip met prei, champignons en zwarte bonensaus met rijst. Was heerlijk. Na het eten een wandeling naar het hondenuitlaatplekje en nog een intensief rondje over de camping, heuvel op en af.

Nog een kop koffie terwijl ik in de wedbox nieuwe foto’s ontdek. Suus en Emile zier er prachtig uit, Christine helpt Suus met haar jurk, Fred geeft trots zijn dochter weg. Traantje weggepinkt hoor!

Daarna binnen verder aan mijn blogs. Want die muggen, nou ja eigenlijk mini steekbeesten, steken zelfs mij! Dus vandaar naar binnen. Ben blij dat ik voor stacaravan heb gekozen deze keer ipv mijn tent mee te nemen. Morgen laatste dag hier, wat zal ik dan eens gaan doen?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.