Donderdag 30 september 2021 - Siena

Gepubliceerd op 30 september 2021 om 20:15

Donderdag 30 september Siena

Ik word wakker van het zonnetje dat weerkaatst op mijn plafond; Izzy is blij dat we eruit gaan; haar nacht heeft lang genoeg geduurd. Ze loopt wat rottig; haar nagel aan haar pootje baart me toch wat zorgen. Het lijkt wel of het afgescheurd is. Ze laat me er amper naar kijken, dus deze bikkel heeft wel pijn. Aan het Gardameer maar een dierenarts opzoeken wanneer het gaat ontsteken.

Een van mijn nichtjes is jarig, dus ik feliciteer haar via Whatsapp. Ik krijg een bericht binnen van een vriendin die me trouw volgt op mijn reizen. Altijd gezellig om in contact te blijven met thuis. Daarover gesproken: vandaag vertrekken Sabine en haar gezin naar vakantie: Pip was al helemaal hyper vanochtend.

Wat zal ik vandaag eens gaan doen? Ik weet het niet; eerst maar eens ontbijten. Gisteren brood gekocht, dat ik rooster in de koekenpan. Prachtige stacaravan, maar minimalistisch qua keukengerei: een grote pasta pan, een kleine steelpan en een koekenpan. Geen apparaten, behalve een waterkoker. Bij de boodschappen van Suus en Emile zaten ook zakjes hagelslag en daarvan strooi ik er één leeg op mijn brood. Ik kook zachte eitjes en geniet op mijn veranda van het aangename weer en de rust. Eigenlijk nog geen zin om op pad te gaan. Dus dat doe ik ook niet. Ik speel wat candy crush, doe de afwas, drink koffie, was mijn ondergoed. Dat soort dingetjes.

 

Ik maak van mijn telefoon een hotspot om mijn blogs te kunnen publiceren en schrijf dapper door om alle dagen te beschrijven. He he, alles komt af vandaag en nu kan ik ook alles publiceren! Nog steeds geen bericht van het bruidspaar dat de foto’s van de bruiloft gedeeld mogen worden, dus helaas. Nog even geduld. Maar andere foto’s zijn er zeker ook gemaakt! Het kost wat teveel mb’s om alle foto’s te downloaden van mijn camera, dus ik gebruik vooral foto’s die met mijn telefoon gemaakt zijn of door anderen.  Mijn camerafoto’s voeg ik wel toe wanneer ik wifi heb.

 

Aan het einde van de dag kom ik tot de slotsom dat ik eigenlijk helemaal niets hoef, als ik hier gezellig wil zitten schrijven, omdat ik dat leuk vind, dan doe ik dat toch? Ik heb helemaal geen zin om een kerk te bekijken of om überhaupt op pad te gaan. Heerlijk zit ik hier op mijn veranda. Is vakantie niet bedoeld om vooral datgene te doen waar je blij van wordt ipv dat je doet wat anderen doen of wat anderen van je verwachten?

Op de familiewhatsapp een foto van Juliette die kastanjes verzamelt in haar poppenwagen; doet me denken aan haar vader vroeger haha. Gerrie belt me tegen etenstijd om te vragen hoe het gaat en te vertellen hoe gek het is dat hij weer gewoon aan het werk is.

Als avondeten kook ik ravioli en snij wat groenten die ik bak, beetje gorgonzola erdoor en ik heb weer een heerlijk maaltje. Als toetje een ijskoffieachtige crème in een mooi glazen espressokopje.

Na een flinke wandeling met Izzy ruim ik alles op, doe de vaat en pak het een en ander vast in. Rond 7 uur heb ik Pip op de video; ze heeft gevlogen en is gearriveerd in Knan Kanaria. Of ik gezwaaid heb? Jazeker! Heerlijk kind.

Morgen om 11 uur moet ik uitgecheckt zijn en dan rij ik richting Gardameer. Daar kan ik pas om 4 uur inchecken, dus rustig aan. Op mijn gemakje ontbijten en koffie drinken en zo. Ben benieuwd hoe het verkeer is op vrijdag in Italië. Wordt vervolgd.

Reactie plaatsen

Reacties

Maria spoelstra
3 jaar geleden

Wat leuk om zo jouw reis mee te maken,
Heb bewondering voor je.
Goeie reis naar het Gardameer.