Donderdag 14 oktober 2021 Thuis

Gepubliceerd op 14 oktober 2021 om 13:39

Donderdag 14 oktober Schelluinen

En wat is het toch ook weer heerlijk om thuis te zijn. Gestart met 75711 km op de teller en gisteravond de 80.000 kilometer gepasseerd, om precies te zijn 80142 km. De afgelopen vakantie dus  4431 kilometer gereden, daarbij 6 landen bezocht. Overnacht in Colmar, Aosta, Certaldo, Pisa, Quercia al Poggio, Siena, Peschiera en wederom Colmar. En vannacht weer heerlijk in mijn eigen bedje. Wel een gek dingetje dat de elektrische tandenborstel ineens uit zichzelf aan ging toen ik water ging drinken in de badkamer. Misschien wel een fijn welkom thuis?

De wasmachine draait en ik had de weersvoorspelling gecheckt en hoopte vandaag lekker een of twee wassen buiten te kunnen drogen. Nou, ik weet niet of dat gaat lukken, en anders maar gewoon binnen of in de droger. Maar die wil ik toch zo min mogelijk gebruiken; is ook niet nodig in mijn eentje eigenlijk.

Tot mijn grote vreugde vanochtend had ik toch nog hagelslag in huis, geen margarine, dus ja, toen moest die heerlijke gezouten roomboter gemaakt van romige Alpenmelk maar als bodem dienen. Mijn weegschaal gisteravond zei dat het wel klaar was met al dit soort uitspattingen en een strakker regime is noodzakelijk! Tenzij ik een nieuwe wintergarderobe wil aanschaffen?

Vandaag gericht boodschappen doen voor komende week, ook rekening houden met mijn werkdag. Het vergt weer een wat strakkere planning, maar dat is vaak ook beter voor de portemonnee. De  dagelijkse boodschappen worden ook duurder hoor ik vanochtend bij het ontbijtnieuws.

Geschrokken ben ik ook van alle berichten omtrent de gasprijzen; gelukkig heb ik zonnepanelen laten plaatsen op mijn dak een paar maanden geleden, dus ik zal meer gebruik maken van elektrische apparaten voor bijvoorbeeld koken (elektrische wokpan, magnetron/oven, slowcooker) en maar een truitje extra aantrekken.

De glazenwasser komt, dus ik kan met frisse blik weer naar buiten kijken en naar de toekomst!

Reactie plaatsen

Reacties

Maria spoelstra
3 jaar geleden

Wat fijn dat je wee heelhuids thuis bent.
Bedankt dat ik met je mee mocht reizen.
Wat een mooie reis was het en wat goed
dat je dat samen met Ivvy hebt kunnen beleven.
Knap van je .
Petje af voor je.
Wens je een goed weekend .
Succes met je was en alles dat er nu weer op je pad komt.
Groetjes en liefs,
Maria.