Woensdag 13 oktober 2021 op weg naar huis

Gepubliceerd op 14 oktober 2021 om 13:37

Woensdag 13 oktober op weg naar huis!

 

Voor Izzy betaal ik in het hotel 5 euro en voor dat geld mag ze van mij ook lekker op het bed slapen. Ook zij wordt erg moe van reizen; ook al ligt ze comfortabel op haar eigen orthopedische kussen op de achterbank; blijkbaar ligt ze daar niet heel relaxed. Ik slaap slecht die nacht en na een snelle douche laat ik Izzy uit, geef haar eten en doe haar vast in de auto. Op mijn gemakje ontbijt ik; dit keer alleen gekookte eieren die vast al rond half 6 hard gekookt zijn, dus die laat ik liggen. Ik neem een kleine pannenkoek met jam, en een stukje bruin stokbrood met Franse kaas en ham erop. Cappuccino erbij en ik heb weer ontbeten. Rond half 10 vertrekken we richting huis, waar we volgens Google Maps rond kwart over 4 zullen aankomen. Google houdt natuurlijk geen rekening met de plaspauzes van mij en Izzy, tanken, files die later die dag zullen ontstaan en lunch. Ik heb vakantie, dus ik doe lekker rustig aan.

In eerste instantie rijden we op de snelweg, maar al gauw leidt Google me, net als vorig jaar, op een binnendoor route. En dan rijd ik door prachtige gebieden, percelen grond die verschillen qua kleur, afhankelijk of het gewas dat er op staat/stond al geoogst is of dat er nog iets op staat. Ik zie uitgebloeide mais in een verdorde gele kleur, maar ook prachtige groene velden en ook in de vroege ochtend nog een veld met paarsachtige bloemen (distels?) met een mooie mistlaag erop. Ik zie geen kans om te stoppen om dit vast te leggen, zo jammer. Een veld met uitgebloeide zonnebloemen die verdrietig hun kop hebben laten hangen. Het ziet eruit alsof ze het jammer vinden dat ze niet gekweekt zijn om te schitteren in een bos (alhoewel ik niet echt van zonnebloemen houd), maar veroordeeld zijn tot een onderdeel te zijn van vogelvoer in een of ander plastic zakje.

Hoe noordelijker we komen, hoe meer tinten groen ik zie verschieten in de bomen; ik denk dat de kleurenwaaier van de Flexa er jaloers op is. Van nog heel donkergroen, naar lichtgeel, bruin en zelfs rood. Alsof de bomen/struiken met de rode kleur willen zeggen: hee, kijk mij eens! Prachtig. Maar voor het mooie nog net te vroeg in het seizoen dit jaar om alle herfsttinten in vol ornaat te kunnen aanschouwen.

Koeien lopen nog buiten; ik zie meerdere soorten, van het bij ons bekende zwart witte soort, tot de blonde d’Aquitanes en de bruine soort. Schapen zie ik ook nog; weinig paarden. En zo loopt ook het zomerseizoen, net als mijn vakantie, ten einde.

Ik stop om te tanken en word blij van de literprijs, 1.58 betaal ik in Frankrijk. Het minste heb ik betaald in Luxemburg op de heenweg; ik meen 1,36 euro per liter! Via Luxemburg, waar ik lunch en Belgie, waar ik toch weinig moois over kan vertellen, kom ik rond half 5 de Nederlandse grens over bij Breda en daar is het file rijden tot ik iets voor half 6 de Gorinchemse brug overrijd waar ik Rollercoaster opzet. Weer veilig thuis! Ik eet bij Sabine en kroel met Pip, wat heb ik haar toch gemist. Juliette is een paar dagen op vakantie, dus nog even geduld om ook haar te kunnen knuffelen. En dan om een uur of 7 eindelijk thuis. Ik laad de auto uit en sjouw alles naar binnen. Izzy is blij om haar vriendin Bo weer te zien; ik praat kort met Fred en beloof morgenavond een bakkie te komen doen. Nu eerst opruimen, koffie!!!!! en op de bank wat opgenomen series kijken. Wat fijn om weer thuis te zijn!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.