Zaterdag 9 september

Gepubliceerd op 9 september 2023 om 11:07

Het lijkt vandaag iets koeler en als hobbyist zou ik eigenlijk in het bos de mist moeten fotograferen. Maar ik lig nog te lekker. De camera is de auto nog niet uitgeweest sinds ik van de boot af ben. Ik geniet van het langzaam wakker worden, van mijn koffie en mijn laatste brood, de oerol bollen. Het zijn gewoon volkoren bollen met een paar extra zaden erop om de prijs op te kunnen drijven haha.

 

Terwijl ik mijn socials check, lees ik dat de man van een kennis is overleden. Ik condoleer zijn achterblijvende vrouw. En dan gaan mijn gedachten ook weer terug naar 2019 vanzelfsprekend. Wat was het toch heftig. Na wat gehaakt te hebben, besluit ik toch op de fiets te stappen.

 

Ik rij naar West door het bos. Wat heerlijk om in het bos te fietsen nu. Bij de Spar haal ik brood en eten voor morgen. Ik plof neer op het terras bij de Brandaris. Deze keer neem ik vissoep en water erbij. Heerlijk dat ijskoude water.

 

Er is een optocht van oude brommers en die stoppen precies voor mijn neus. Met mijn telefoon maak ik wat foto's. Ik loop langs wat winkeltjes, af en toe even binnen kijken. Bij de vvv koop ik een fiets/wandelkaart voor de terugweg. Terug fiets ik langs het bijzondere groene strand. Heel gek zo'n groen strand. Maar goed dat ik een kaart heb, want ik herken op de terugweg geen enkel stuk.

 

Ineens ben ik bij de bessenschuur waar ze alles gemaakt met cranberries verkopen. Het is druk op het terras in de schaduw. Achter me zit een oude brompot die opmerkt dat overal cranberries in zitten. "Dat hoeft voor mij niet", moppert hij tegen zijn vrouw. Wat een chagrijn! Ik geniet van mijn wederom ijskoude drankje, dit keer cranberrysap mét een cranberryblondie. Verrukkelijk!

 

Hiervandaan weet ik de weg naar huis, waar ik rond 4 weer terug ben. Ik zoek de schaduw op en beweeg verder weinig met de hitte. Rond half 7 eet ik het restje van gisteren op en daarna gelijk mijn koffie. Dadelijk nog even afwassen, voor ik weer een gast krijg vannacht. Het was een mooie dag!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.