Zondag 10 september

Gepubliceerd op 10 september 2023 om 11:13

Voor vandaag stond eigenlijk de vis/zeehondencruise op het programma. Ondanks het insmeren toch enorme uitslag op mijn kuiten. Ik annuleer de tocht via email. Zie het eigenlijk niet zitten om volledig bedekt met hoedje op aan boord te gaan met deze zonsterkte.

 

Gisteravond gesurfd op het internet voor invulling van mijn laatste dagen vakantie. Stedentrip Parijs? Of toch Praag met de trein? Of alsnog naar Zwitserland? Of bungalow in Nederland huren? België? Maar eigenlijk vind ik het hier erg fijn, dus waarom het ver zoeken?

 

Ik kijk op de vvv site en zie dat er op mijn camping nog een stacaravan beschikbaar is voor 13 nachten. Blijven? Vanochtend even langs de receptie gelopen en ja hoor, het kan! Boot weer omgeboekt, hotel geannuleerd: ik ben dadelijk gewoon 3,5 week op Terschelling! Lucky me.

 

Ik bel met Roy en Sabine, Gerrie neemt niet op. Heb Sofie, Melle en Pip in beeld gehad. De kinderen hebben het ook zo warm natuurlijk. Wie niet? Bel terug naar Marijke en bel nog met Christine. Genoeg overzees gebeld haha.

 

Vandaag nog steeds heet, dus ik haak onder de parasol. Bij de buren in het huis hebben ze een Viszla draadhaar pup van 4 maanden. Die komt af en toe kijken. Bij de buren in de camper een jackrussel en ze vinden het heerlijk om achter elkaar aan om mijn tent te rennen. Koddig gezicht, de pup die moet wennen aan zijn steeds groter wordende poten en de kleine jack die verrassend snel is.

 

Vanaf het veldje loop je zo het fietspad op, maar je moet door rul zand. Zo schattig: een ouder echtpaar waarvan de vrouw het zwaar vindt. De man brengt eerst zijn fiets op betere grond en helpt daarna zijn vrouw. Echte liefde! En zo zie je maar: ik doe weinig tot niets en maak toch van alles mee.

Vanmiddag komt een Duits stel langslopen en ze complimenteren me dat ze het zo stoer (of zoiets) vinden dat ik alleen zo'n grote tent op kan zetten. In mijn beroerde Duits (ik zie Andy gewoon lachen om mijn gestuntel) maak ik een praatje met ze. De man vertelde dat hij hier al begin 60'er jaren met zijn ouders kwam en dat ze een huisje hier huurden waar alles met gasflessen ging. Toen ze de gasfles wilden laten vullen, kregen ze als antwoord: we verkopen geen gas aan Duitsers. Andere tijden.

 

Ik maak spaghetti en na de vaat douche ik nog lekker. Ik heb mijn vriendin Marja nog aan de telefoon, ook in Normandie is het heet. Nog één dag warmte hier en dan kan ik weer gewoon buiten lopen zonder overal jeuk te krijgen. Ik kijk er naar uit!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.