Zaterdag 16 september

Gepubliceerd op 16 september 2023 om 12:00

Natuurlijk vroeg wakker, en ik ga gelijk in een sprinttempo naar het toilet over het natte gras. Brrrrr, gauw terug onder de dekens. Na nog een tijd te hebben liggen lezen, appen, spelletje spelen wordt rond 9 uur de warmte van de zon voelbaar in mijn tent. Het warmt meteen een paar graden op. Nu dan maar naar buiten om daar de cappuccino te drinken. Het is vast een van de laatste dagen dat dit buiten kan én dat het ook lekker is buiten:-) Rond 10 uur stap ik op de fiets om even brood en boter te halen. Het is heerlijk op de fiets. Wat een zaligheid om zo te fietsen langs de zee en de haven met alle bedrijvigheid die daarbij hoort. Ik zing 'hello goodmorning, have your moody clouds passed away' . Ik kan voor geen meter zingen, maar oh wat vind ik dit toch zalig.

Bij de altijd drukke coop koop ik bolletjes, stokbrood en boter. Voor vanavond wrap gyros met komkommer en tzatziki. Kan ik me nu al op verheugen. Ik passeer ook de slijter, zal ik de witte 12,5 meenemen? Ik zie me al zitten bij de avondzon op het strand met mijn stokbrood, kaasjes en de heerlijke wijn. Maar, dat kan morgenavond ook nog. Ik denk er nog even over. Of... zal ik de slijter ff bellen en vragen de fles alvast koud te zetten? Ja, ook op vakantie moet ik keuzes maken.

 

Ik zou natuurlijk maar een weekje blijven en het zou lekker warm worden, dus ik kom wat kleding te kort. HOE DOEN AL DIE MENSEN DAT DIE ZONDER AUTO HIERHEEN KOMEN? Nou ja, ik neem eigenlijk altijd teveel mee. Toch de regenjas maar mee en mijn softshelljack. Oh ja en een dikkere trui voor de koudere avonden. Maar nog niet genoeg voor de nog resterende 13 dagen. Dus online wat besteld en dat zou vandaag dus arriveren. Nou is de receptie hier alleen geopend tussen 10 en half 1, dus ik heb voor een afhaalpunt gekozen. Dat zou tot 5 uur open zijn. Geen losse eindjes bij Deanne. Lekker broodje gegeten in het zonnetje, happie, sappie, beetje haken, beetje lummelen dus. Half 5 toch maar in de auto gestapt naar het afhaalpunt. Nee mevrouw, DHL snapt niet dat Terschelling een eiland is, dus daar zit altijd een dag vertraging op. Waarschijnlijk maandag.......

Dingen waar ik geen invloed op heb, daar maak ik me niet meer druk over. Ik ga gewoon naar een strandtent. Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, Deanne ga maar gauw! Die Teletubbies waren zo gek nog niet. Terwijl ik naar de strandopgang loop, word ik gespit door dorpsgenoten. Haha hoe toevallig! We wisten via anderen dat we tegelijkertijd op Terschelling zouden zijn, maar elkaar dan toch tegen het lijf lopen. Ik bestel een rosé en de nachos met allerlei lekkers.

De zon is best nog warm. Of komt het door de rosé? Ik drink hem niet leeg, ik moet nog met de auto naar huis. Het duin lijkt ook wel hoger haha. Terug in de auto blijf ik een tijdje wachten tot ik me beter voel. Ik ben niet dronken of aangeschoten, maar soms valt het echt verkeerd. Dan breekt het zweet me uit, soort dumping of zo. Na een tijdje voel ik me weer prima en rij naar huis. Ik zet koffie en besluit ook niet meer te koken. Morgen maar weer. De nachos waren meer dan genoeg. Nog één nachtje in de tent, morgen op mijn gemak inpakken en afbreken. Tent goed laten drogen en dan een veld verder naar de stacaravan!