Vrien-dinner-date 16 februari 2024

Ik ken ze allemaal, maar toch vind ik het ook spannend. Vijf vrouwen uit mijn leven en allemaal even bijzonder en me dierbaar. Een paar kennen elkaar en een ander ken ik alleen. Hoe zal de avond verlopen? Klikken ze bij elkaar? Oh jee, denk ik ineens van de week: stel je voor dat er een paar misschien wel ruzie hebben? Loslaten Deanne. Ik leer hier welvan, bedenk ik me vanochtend na afloop. Allereerst dat ik goed moet plannen. Wat eten we? Oh ja, rekening houden met dieetwensen en lust-ik-niet. Het menu wisselt soms met de dag in mijn hoofd. Maar uiteindelijk wordt het niet te ingewikkeld, maar wel lekker en afwisselend denk ik. De tafel is gedekt; het toilet schoon, alles gestofzuigd en ontdaan van de meeste stof. De soep is klaar; de oven staat voor te verwarmen en het toetje staat op te stijven, de broodjes zijn gebakken. En ook niet onbelangrijk: de wijn staat koud. Ik heb me voorgenomen om geen limonade meer in huis te halen, dus het wordt water (met een smaakje), wijn, koffie of thee. 

Rond half zes komen ze één voor één binnen en allemaal hebben ze iets voor me meegenomen: ik lijk wel jarig. Hartstikke leuk! Leuk moment als er weer iemand binnenkomt en ze elkaar wel of niet herkennen! Ik hoor ze zeggen dat ze het ook best wel spannend vonden om niet te weten met wie ze aan tafel zouden zitten. En dat snap ik; zou ik ook hebben.

Natuurlijk hebben we het er over waar ik iedereen van ken en het leidt tot het delen van hilarische herinneringen. Het eten was goed gelukt; iedereen vond het lekker. De sfeer was goed en oh, oh, oh wat hebben we gelachen. En dan is het concept blijkbaar zo leuk: zes willekeurige vrouwen met andere achtergronden en die leiden tot zulke leuke gesprekken. 

En wat heb ik nog meer geleerd? Ik word er steeds beter in om los te laten en dingen op zijn beloop t laten ook heel fijn en relaxed is. Maar bovenal: wat heb ik een superleuke avond gehad. Op naar de volgende date!