Moederdag 2020

Een beetje gekke Moederdag dit jaar. Allereerst zonder de mooie bos bloemen van Andy; het ontbijt op bed was al even voorbij volgens mij. En maar drie personen max op visite maakt dat we een bezoekschema hebben moeten maken. Hoe jammer is het toch om niet iedereen tegelijk bij elkaar te zien. Ik mis het getetter, het lachen met elkaar, gewoon zo compleet mogelijk.

In de ochtend waren Pip, Mark en Sabine er met bloemen, kookboek, roze macarons en high tea. Heerlijk van gesmuld. Ik voelde me niet zo tof, beetje buikpijn, spierpijn, maar ja ik wil toch even naar mijn moeder. Eerst nog naar het Piazza om wat lekkers bij de koffie te kopen, want de High tea heerlijkheden waren zo goed als op; Pip vond het ook heerlijk haha. Mokkagebakjes vindt mijn moeder lekker, dus die in mijn kar gegooid en toen gezien dat de rij voor bloemen me toch echt te lang was. Ik ga van de week wel even naar Intratuin, moet zelf toch ook nog wat planten en potgrond hebben voor mijn eigen tuin. Mama wilde graag wat kruiden voor op het balkon, misschien neem ik haar wel even mee op haar verjaardag as donderdag. Zes en tachtig wordt ze! Wat een respectabele leeftijd, en ze woont nog zelfstandig, regelt bijna alles zelf. Hartstikke trots op haar ben ik.

 

Mama was vergeten dat ik wat lekkers mee zou nemen, dus we konden kiezen. Mokka werd het. Kopje thee erbij, opletten dat het zakje er op tijd uitgaat, anders is mijn thee zwart. Niet te licht, schuttelewater zou mijn vader dat genoemd hebben. Lijkt me niet echt een Rotterdamse uitdrukking? Mama kijkt naar de afscheidstoernee van BZN, ze somt wat wetenswaardigheden op, alsof ze me wil laten zien dat er met haar geheugen niets mis is. Ze vergeet soms dingen, maar dement? Nee, dat geloof ik niet, ze wordt gewoon oud en dan hoort dit er ook bij. Gelukkig maar.

 

Ik voel me steeds beroerder worden, dus ik stap na een klein uur op en ga naar huis. Ik ril van de kou, krijg koorts en bel de andere kinderen af. Hoofdpijn, hoesten, het zal toch niet? Ik slaap vast en word rond half 7 wakker. Ik bak wat frites met een frikandel, ook lekker. Minder lekker als de borrelhapjes die ik nu mis die Tessa en Gerrie mee zouden nemen en ik mis het koken door mijn eigen cheffie Roy en de aanwezigheid van Marjanne.

 

Roy komt toch even langs om te checken; hij blijft ver uit mijn buurt. Ik voel me gewoon gammel. Na een kop koffie en de belofte dat de rest van de cadeaus morgen volgen, laat hij nog gauw Izzy uit. Ik lig bijtijds op bed. Gekke moederdag, maar dat was het denk ik voor iedereen.

 

Dinsdag, deel 2 van moederdag

Ik ben de kinderen voor en laat hen weten dat het beter gaat, maar dat ik nog wel gammel ben. Ze maken zich zorgen, hoe lief. 's Avonds komen Roy en Marjanne de cadeaus brengen: een pizzasteen en zo'n heuse schep erbij. Supertof cadeau!