waar kies ik voor?

Dat was de vraag die stond in een mail om inspiratie te krijgen om iets te schrijven. Vijf minuten, tijd loopt.

Jazeker, ik kan kiezen. Dat realiseer ik me altijd weer. Ik heb de keuze om van iedere dag iets moois te maken, ik kan er ook voor kiezen om me onder te dompelen in verdriet. Ik kan ervoor kiezen om daarin te blijven hangen of om op te staan en verder te gaan.

Ik kies voor liefde in mijn leven, Ik kies er voor om geen of weinig dingen toe te laten in mijn leven waar ik wakker van lig, die me kwetsen of irriteren. Noem het vermijden, mag ook. Ik kies voor geluk; in alle vormen. Ik zoek het dagelijks en vaak vind ik het. Als de zon mijn huid verwarmt en ik geen allergische reactie krijg, maar zelfs bruin word. Ik zie het in de blije ogen van Pip als ze Izzy ziet. Ik ervaar het geluk als ik mijn net bestrate stuk in mijn tuin zie. Ik kies voor dankbaarheid: dankbaar voor het leven dat me gegeven is, dankbaar voor alle mensen om me heen, dankbaar voor de liefde die me gegund is, dankbaar voor alle hulp. De vijf minuten zijn om.