wel doen - niet doen?

ik slaap er nog een nachtje over. Hij is al 6 jaar oud, volgend jaar krijg ik er echt niets meer voor. Batterij is nog prima en pas 3 jaar oud. Trapondersteuning nu om weer wat meer spieren te gebruiken of toch weer voor een motortje? Ik heb het over een nieuwe elektrische fiets. Aanleiding dat ik een nieuwe fiets overwoog, was eigenlijk iets heel anders. De vader van mijn vriendin had haar en mij een nieuw fietsstoeltje gegeven voor achterop. Opa is inmiddels overleden en Pip past er nu goed in dus het stoeltje kwam deze kant op.  Maar hij past niet zo goed op mijn fiets. Tenzij ik daar een stuk van af slijp. Ik wist bijna zeker dat we een slijptol moesten hebben, maar ja, hoe ziet zo’n ding eruit? Ik heb echt geen idee. Gelukkig weet Google alles, nou ja, voor mij is het een onmisbare hulp. Ik toets Makita slijptol in en jazeker, tussen alle handige apparaten vind ik een dergelijk model. Nou is dat slijpen vast niet zo moeilijk en anders zoek ik op You tube wel een filmpje hoe dat moet. Maar ja, kun je dan het bij eventuele verkoop weer vastlassen? Het zag er nogal aluminiumachtig uit, dus dat slijpen durfde ik niet zo goed.

Nou heb ik eigenlijk de pech dat de fietswinkel, wat overigens de enige winkel in het hele dorp is, op loopafstand, wat zeg ik, zelfs kruipafstand is. Dus ik ben eergisteren eens gaan kijken. Hartstikke leuk geholpen door Dyon, zoon van vrienden. Zou ik nou de duurdere nemen of de goedkopere? Die elektrische fietsen zijn echt duur he? En ja, ik weet het er zijn goedkopere alternatieven, maar ik vind een solide fiets van een goed merk, toch echt belangrijk om deel te nemen in het verkeer. Zeker met mijn kleine Pip achterop. En dat de fietswinkel dichtbij zit en dat ik die mensen ken, vind ik ook gewoon fijn. Dyon adviseerde de duurdere; er was een goedkopere, ook prima fiets net binnengekomen; die zou hij gereedmaken zodat ik gisterochtend een proefrit kon maken.

Heerlijke fiets, die goedkopere. Sportief gevoel als je fietst. Ritje op die duurdere: eigenlijk qua fietsplezier weinig verschil. Ineens hoorde ik Andy zachtjes zeggen: neem nou die goeie. Okee, keuze gemaakt! Ik neem de duurdere, mooi blauw, fiets van het jaar 2019, beste uit de AD test, etcetera. Mooie prijs voor mijn oude fiets gekregen, goede nieuwe fiets gekocht voor een scherpe prijs, fietsmandje en beide beugels voor fietsstoeltjes overgezet.  Bedankt Martijn en Dyon. Ik ben een blij en tevreden mens.