Vakantievoorpret?

Ik heb besloten om met de tent op vakantie te gaan, samen met Izzy. En dat heeft nogal wat voeten in de aarde kan ik je vertellen. Want ook bij het onderwerp vakantie moet ik toegeven dat mijn aandeel vooral bestond uit het uitzoeken van campings, de bestemmingen en de zorg voor de inwendige mens. Andy zocht altijd alle kampeerspullen bij elkaar; sjouwde alles naar beneden en ook de auto inpakken verliep volgens een nauwgezet Andysysteem. Ik hield me bezig met huis opruimen, boodschappen doen voor onderweg en de handdoeken en zo. Ik wierp een blik in de kookspulllenkrat; deed er wat bij en haalde er wat uit. Dakkoffer was ook nodig vanwege de vele zooi die we altijd meesjouwden.

En nu: andere auto, geen dakkoffer en geen Andy. En dat leidt tot bijzondere taferelen in huize Asmus: want hoe zet je in je eentje een tent op? Ik wil wel fatsoenlijk binnen kunnen zitten bij regen en niet hele dagen op mijn luchtbedje moeten liggen dan. Dus net voor Corona een opblaasbare tent gekocht met voldoende binnenruimte. Hartstikke handig, 3 buizen die elk 20 pompbewegingen nodig hebben om de tent op te zetten. Dat moet lukken. Vandaag samen met Marjanne hem een keer opzetten en de binnentent gelijk te bevestigen, zodat ik dat volgende week niet alleen hoef te doen.

 

Maar welke blauwe stekkers heb ik nodig voor de aansluiting op de stroomkasten op de camping? Ik vind er een paar en neem ze allemaal maar mee. Oh ja, een scherm tegen de zon, ook handig. Parasol mee, maar hoe krijg ik die in de grond? Kan toch moeilijk de rondboor meenemen? Een hamer dan, ook handig voor de haringen. Haringen, die heb ik nog niet gevonden. Waar ligt al die zooi? Ik vind wat op zolder links, maar de stoelen, tafels staan rechts, kabels liggen in kleine schuurtje. En in dat schuurtje zie ik wat rattenkeutels; oei, daar durf ik dus niet meer in. De jongens pakken de krat waar we eerder kabels, camping opschreven. Luchtbedden, daar vind ik er toch ook wel een stuk of 5 van op zolder. Ik pomp er een op met een ingebouwde pomp en na 2 dagen zit er nog steeds lucht in. Deze mag mee. Nog een reserve? Welnee, bij de Obi in Merano weet ik de luchtbedden zo te vinden.  

 

Ik kan kiezen uit een 5-tal stoelen die ooit aangeschaft zijn voor kamperen. Ik besluit toch te gaan voor de meest comfortabele stoel die we een paar jaar geleden kochten vanwege mijn toenmalige hoge gewicht. Gelukkig nu niet meer nodig, maar deze zit wel het lekkerst. Tafel mee en klein tafeltje om op te koken. Het gasfornuis en het ‘keukenkastje’ laat ik thuis; ik kook wel op de Safarichef die Andy vorig jaar van de kinderen voor zijn vaderdag en verjaardag kreeg. Maar even op Google kijken hoe ik de gasfles aan- en afkoppel. Ik vind ook een nog nieuwe waterkoker, die mag ook mee voor mijn thee en cappuccino. Geen koffieapparaat, maar zakjes poeder deze reis. Eén bord, één beker, één kom, best confronterend hoor.

 

De grote koelbox die we vorig jaar gekocht hadden, neemt veel te veel ruimte in beslag in de auto, dus ik leen de veel beter bij mij passende kleinere van Sabine en Mark. Ik maak hem schoon en zie dat deze alleen in de auto op stroom kan. Na wat uitzoekerij en hulp van anderen bestel ik een stekker waarmee ik de koelbox ook op de camping onder stroom kan zetten. In mijn sigarettenaansteker moet naast de koelbox, ook de tomtom. Een oplader voor mijn telefoon is ook wel fijn, ik check bol.com en vind diverse splitters. Ik lees wat reviews en bestel er een die aansluit bij mijn wensen.

 

Om te voorkomen dat ik iets essentieels vergeet, zoek ik een checklist op Internet. Valt niet tegen: het meeste had ik al zelf ook al op mijn lijstje gezet. En trouwens: Andy en ik zijn ook wel eens de tentstokken vergeten; dat merkten we toen we de tent op wilden zetten op een camping bij Trier. Hup, en weer naar huis om ze op te halen. Oh en een keer de buitentent van de kinderen vergeten; dat werd slapen in de slaapcabine die we toen maar in de voortent hingen van de caravan.

 

Het komt vast goed deze eerste kampeervakantie alleen, maar spannend vind ik het wel. Tegen de reis zie ik niet op; ik heb de camping gereserveerd vanaf woensdag, dus ik heb 2 dagen de tijd om de 1000 kilometer te rijden. Ik check het weerbericht; oei, fikse regen maandag op grote stukken van mijn route. Het opzetten van de tent vind ik wel een uitdaging, dat is niet fijn in de regen. Ach, er zijn genoeg bed and breakfasts en hotels beschikbaar.