Vertrek maandag 20 september 2021

Gepubliceerd op 28 september 2021 om 13:48

Maandag 20 september 2021

 

Wat een heerlijk feest hadden we zaterdag jl ter gelegenheid van het huwelijk van Suus en Emile in het leukste café van Nederland: Olt Ghiessen in Giessen-Oudkerk (www.oltghiessen.nl , ook te vinden op Facebook en Instagram (olt25). In dat mooie cafe aan de Giessen hebben we als familie vele belangrijke momenten gevierd; mooie, feestelijke avonden, maar ook verdrietige momenten. Maar nu dus gelukkig weer een feest. En wat was het weer prima geregeld. En hoe gezellig was het met elkaar. Top Gerda en Gerrit! Zondag nog even thuis gegeten met bijna alle kinderen. Nadat zij vertrokken zou ik eigenlijk de auto nog in gaan pakken, maar ik heb gewoon lekker tv gekeken. Morgen weer een dag.

Ik vertrek natuurlijk weer later dan gehoopt, want alles moest nog ingepakt worden en in de auto een plaatsje vinden. Izzy loopt zenuwachtig rond, want ze weet dat er iets staat te gebeuren. Roy en Marjanne drinken nog even een kop koffie, Marja komt een envelop brengen om met ons gezin lekker te eten in Pisa ipv een bijdrage voor de Alpe d’Huzes die nu al 2x uitgesteld is. Nog even een formulier downloaden, invullen en printen dat ik nodig schijn te hebben voor Frankrijk. Ik beantwoord nog wat appjes van vriend(inn)en om me een fijne vakantie te wensen en rond 11 uur verlaat ik dan eindelijk Schelluinen.

Op de Merwedebrug begin ik met het luisteren naar mijn playlist en als eerste zet ik Rollercoaster aan. Ik huil, want wat mis ik Andy op mijn vakanties. Maar de regels: “I can travel all the road, you see. Cause I know you are there with me” sterken me, want ik geloof dat het echt zo is. Andere muzieknummers komen voorbij en bij sommige nummers huil ik tranen met tuiten; de andere zing ik luidkeels mee. In je eentje reizen zorgt er ook voor dat je veel kunt nadenken en tot inzichten komt.

Ik heb besloten om via Zwitserland te rijden. De rit wordt er weer een vol herinneringen. Bij Antwerpen passeer ik de parkeerplaats waar ik ooit de vuilniszakken, die we hadden verzameld na het leeghalen van mijn vaders huis na zijn overlijden, in de vuilnisbakken dumpte. Een Belg werd heel boos, want toen moest je per zak betalen in Belgie en wat wij deden was illegaal dus en hij wilde de politie bellen. Haha, Christine en ik er snel vandoor. Via Antwerpen en  Brussel rijd ik door de immer prachtige Ardennen waar het voor de verandering eens niet regent. Zo af en toe een tussenstop om de benen te strekken, Izzy ook even te laten lopen, te snuffelen en te laten plassen. In de Ardennen liggen veel herinneringen van wandelingen waar we altijd de weg kwijt raakten, maar ook schiet me het weekend te binnen met vrienden waarmee we zouden gaan kanoën, maar er geen water in de rivier bleek. Toch een tof weekend gehad, met vele tranen van het lachen.

In Luxemburg tank ik mijn auto vol, zoals een goed Nederlander betaamt. Nou ja, zeker de moeite waard met een literprijs van 1,38. Ik eet ergens een broodje en ik besluit door de Elzas te rijden. Het is me nog steeds niet duidelijk waar het de Elzas heet, waar Lotharingen, waar de Vogezen. Ik Google: het bleken de Vogezen te zijn waar ik doorheen reed. Mooi gebied, ooit eens op een camping gestaan bij Gerardmer en ik twijfel of ik aan het meer een hotel neem. Nee, ik besluit door te rijden naar Colmar en daar een hotel te boeken. Prima hotel, niet in de stad helaas. Ik eet wat in een steakrestaurant dat vlakbij is, en daarna zoek ik toch snel mijn mandje op. Ik ben bekaf van dat autorijden.  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.