Certaldo - Pisa Donderdag 23 september 2021

Gepubliceerd op 25 september 2021 om 11:44

Certaldo

 

Drukke dag met veel kilometers en tussenstops voor de boeg vandaag. En hoe leuk: vanavond komen de kinderen aan met het vliegtuig. Izzy en ik hebben samen geslapen op een kleiner bed dan we gewend waren. Dat gaf 's nachts wat problemen wie waar lag en hoe fijn dat Izzy dan niet zo'n grote hond is. We hebben ook even moeten wennen aan de stadsgeluiden van Certaldo; in ons dorpje thuis is het een stuk rustiger. Bijtijds uit bed, want zoals gezegd: veel te doen vandaag. Hup douchen en gauw een rondje met Izzy om haar behoefte te doen. Aan de overkant nuttig ik het inbegrepen ontbijt en ik doe het maar op zijn Italiaans: cappuccino met een croissant gevuld met gele crème. Ik laad de spullen en Izzy in de auto en we rijden richting het pension. Vele bergbochten verder komen we aan en daar gaat Izzy voor het eerst naar een pension. De eigenaresse spreekt alleen Italiaans, en uitleggen dat je hond niet bijt, gesteriliseerd is, angst heeft voor mensen in het begin etc, dat valt niet mee. Maar met handen en voeten én Google komen we een eind. Ik reken vast af en breng Izzy met haar eigen kussen en haar voer(bakken) in haar verblijf. Rot vind ik het om haar achter te laten.

 

Dan op weg naar de trouwlocatie waar ik mijn auto leeg moet ruimen omdat anders mijn kinderen en hun bagage er niet inpassen. Na overleg met de bruidegom ga ik eerst nog even boodschappen doen in zo'n supergrote supermarkt, drink een cappuccino op het terras en ga dan de Toscaanse heuvels weer in. Het rijden is een feestje; je waant je constant in een schilderij. Op het landgoed wordt het hek voor me geopend en ik rij richting het grote gebouw waar ik opgewacht word door de bruid en bruidegom. Heerlijk om hen zo te zien en wat een prachtlocatie!

 

Jaren geleden was ik in de Librije en wat voelde ik het destijds bijzonder om daar te zijn; hetzelfde heerlijke geluksgevoel overviel me ook hier weer. Wat een prachtig cadeau om hier te mogen zijn en aanwezig te mogen zijn bij deze bijzondere gelegenheid voor hen! Gelukkig is ons appartement al beschikbaar, dus ik kan mijn auto ontdoen van alle spullen. Ook het appartement is werkelijk formidabel, het uitzicht, de ruimte, superlatieven schieten te kort. Alles wat ik me maar had kunnen voorstellen wordt overtroffen door de werkelijkheid. Ik neem afscheid en rij richting Pisa naar de B&B.

 

Ik ontvang een whatsapp bericht met de ingangcodes voor het pand en voor onze B&B. Ook prachtig! Het ligt midden in de stad, maar een parkeerplaats is gauw gevonden in de buurt, nu de euromunten nog voor de automaat. Ik check in en chill lekker op mijn bed; de algemene ruimtes zijn voorzien van grote hoeveelheden boeken met vooral geschiedenis, geloof en oorlog als themarond; ook op de trappen naar boven liggen stapels boeken. Om half 5 is de meeste warmte wel weg en ga ik de stad in op zoek naar een restaurant waar ze spaghetti vongole serveren. Gauw gevonden in een leuke winkelstraat met terras, vlakbij onze B&B. Ik drink een ijsthee en loop rond kwart over 7 richting de auto om me te mengen in het drukke verkeer in Pisa rond deze tijd richting het vliegveld. Ik voel me net een Italiaanse hoe ik overal tussendoor manoeuvreer; alleen dat toeteren moet ik me nog even aanleren, evenals gebruik te maken van mijn arm uit het raampje. 

 

De kinderen komen al naar buiten als ik aan kom lopen op het vliegveld en ze laten mij terugrijden richting de B&B. Tuurlijk joh, ben al volleerd chauffeur hier. Na het droppen van de bagage gauw richting het terras. We eten heerlijk  en herinneringen aan vroegere vakanties komen boven. Hoe bijzonder om dit weekend met hen door te brengen. Het is gauw als vanouds; lekker zeuren tegen elkaar. Het diner werd gesponsord door goede vrienden die ons eigenlijk hadden willen sponsoren voor de Alpe d'Huez, maar het nu ook een mooi moment vonden. Grazie George en Marja en Ron!

Rond 11 toch maar terug naar het B&B en daar lijkt het wel een slaapfeestje met zijn vieren in een kamer. Heerlijk! 

 

Foto's volgen later; het uploaden duurt even hier. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.