Woensdag 22 september 2021 Aosta - Certaldo

Gepubliceerd op 30 september 2021 om 11:36

Woensdag 22 september van Aosta naar Certaldo.

 

En weer bijtijds op, het ontbijt staat al klaar. De oude brombeer maakt een omelet voor me; erbij stokbrood en cappuccino. Er staat ook taart en veel zoete koekjes en zo, maar daar waag ik me maar niet aan. De brombeer doet ook nog een poging om het formulier dat ik nodig heb voor het pension van Izzy, te printen. Het lukt niet; nou ja, dan morgen maar vertellen hoe en wat over Izzy.

Ik laad alle spullen in de auto en start de auto. Nee…….! Ja hoor, weer een lege accu. Ik bel wederom met de ANWB en ze sturen nu een Italiaanse held die er overigens zeer snel is. Accu kapot zegt hij, hij sluit de startkabels aan en een fijn bekend geluid van een lopende motor volgt. Volg mij zegt hijen hij rijdt weg met zijn sleepwagen. Ik erachter aan als volgzaam type. Bij de garage aangekomen moet ik 170 euro betalen voor de accu en het plaatsen ervan. Oke, hopelijk zijn dan nu de startproblemen opgelost. Ik rij via Genua langs de kust richting Toscane. Ik twijfel of ik Cinqueterre aan zal doen, maar ik durf het eigenlijk niet aan qua tijd. De weg loopt langs de Middellandse Zee, maar door de bergen en de talloze tunnels zie ik het blauwe water niet veel.

In Certaldo, dichtbij het pension van Izzy, boek ik een bed and breakfast. Het is een prachtig oud pand midden in de stad, mét eigen parkeerplaats en een patio. De kamer heeft een twijfelaar, een enigszins smal bed dus, maar dat geeft niet. Fijne douche en lekker koel in de kamer.

Ik verken de plaats en ga op zoek naar een pizzeria; ik loop nog wat rond en bestel een cappuccino op een terras waar veel Italianen een Aperol spritz drinken. De serveerster vraagt wel twee keer: cappccino? Ja, ik weet dat het not done is, maar ik vind het gewoon lekker, ook aan het einde van de middag. Het bestellen van ijsthee geeft ook wat problemen, zij snapt mij niet en ik haar niet, dus dan maar water. Eindelijk gaat de pizzeria open en kan ik gaan zitten op een zeer gezellige markt. Ik bestel een pizza  en erbij een glas rode wijn, ook weer lekker! Rond half 9 terug op de kamer en na wat gelezen te hebben maak ik ook aan deze enerverende dag een einde. Morgen druk, druk.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.