Zaterdag 25 september 2021 - de dag van het huwelijk

Gepubliceerd op 30 september 2021 om 12:09

Zaterdag 25 september – Trouwdag Suus en Emile

 

Dat viel niet mee om na een voor mij korte nacht wakker te worden. Misschien lag het niet zozeer aan de duur van mijn slaap, maar meer aan het alcoholgebruik van gisteravond? Of een combi? Wij hebben als enige appartement in de villa een eigen tuin met luifel en een tafel waar we kunnen ontbijten (of andere dingen doen die je zoal in een tuin doet). Het weer is wederom heerlijk, wat treffen we het toch. Tussen 8 en 10 uur komt de bakker met vers brood; ik stap naar buiten en tref opa die ook op de bakker wachtte. Ik neem de 4 croissants, 4 foccacia’s en 4 hele stokbroden !!! in ontvangst. Dat is zeker voldoende voor ons en eventueel ook nog voor alle andere buren haha. Buiten de tafel gedekt en gegeten; later nog een bakkie koffie gedaan op het terras voor de villa waar meerdere mensen zaten. Anderen lagen al bij het zwembad; het is net vakantie! Maar dan geheel verzorgd, wat een luxe! Om 2 uur zou de first look zijn, maar die loopt wat uit door de late aankomst en kwaliteiten van de kappers. We worden via de groepsapp op de hoogte gehouden, maar we zijn ruim op tijd in ieder geval. En wat zien ze er beiden prachtig uit! Ik ben gewoon zo trots op hen beiden, wat een prachtig stel. Niet alleen qua uiterlijk, maar wat een fijne mensen zijn het toch. Zoals Fred zegt: zij kunnen delen en dát maakt van hen mooie mensen. Om half 4 snellen we de heuvel weer af om ons als een razende om te kleden, want om 4 uur worden we weer boven verwacht waar de huwelijksvoltrekking plaats zal vinden. Hop hop met de auto naar boven nu, die neem ik morgen wel weer mee naar beneden. In sneltreinvaart zijn we aangekleed en we zijn op tijd. De plaats waar de ceremonie plaats gaat vinden, is adembenemend. Olijvenbomen, de zon, het uitzicht over de heuvels. We nemen allemaal plaats op stoeltjes waar we ook een tasje aantreffen met daarin een zakdoekje, een waaier, een flesje water en vast nog iets, waar ik nu niet op kan komen. Hoe attent! We draaien om en daar komen Fred en Susanne de trap af, lopen door het poortje en ja, ook ik ben weer tot tranen geroerd. Ronna, de vriendin van Suus, leidt de huwelijksplechtigheid en vertelt voor mij ook nog nieuwe dingen. Ze doet het fantastisch. Het is net of ik figurante ben in een film en dat ieder moment de regisseur zal zeggen: cut en dat ik dan naar huis ga. Maar dit sprookje, deze film is echt. Hoe blij en dankbaar ben ik dat ik mag delen in deze liefde, alle aandacht, met zoveel warmte.

De ring gaat om en dan zijn ze nu echt getrouwd, niet alleen voor de wet, maar ook voor hun innercircle. Precies hoe ze het voor ogen hadden. 

We toasten met bubbels, natuurlijk! Daarna is er een borrel met wijn, rosé, lardo die op je tong smelt, smeersels (ondankbare naam voor zoveel lekkers), kaas en heerlijke vleeswaren.

Het diner vindt vanavond plaats op de binnenplaats van het hoofdgebouw: twee hele lange tafels , voorzien van prachtige tafelversiering, verlichting, muziek, tafelkaartjes met het menu. Suus heeft alle verschillende documenten zelf gemaakt met hetzelfde lettertype, prachtig papier. De trouwkaart, de kaartjes op de deuren, de locatiekaartjes waar de diverse festiviteiten plaatsvinden, menukaarten etc. Zo perfect allemaal; ik geniet er zo van.

En ook hier wederom heerlijke wijnen uitgekozen bij een superlekker menu waar Emile zich vooral mee heeft beziggehouden. Vooraf: risotto met zomertruffel, ricotta en spinazieravioli, Chianina entrecote met Brunetto di Montalcino en gegrilde groenten; als dessert een streektopper: Millefoglie met slagroom en bosvruchten en na limoncello! Oei oei, wat was dat heerlijk. Er waren mooie speeches, maar die van Gerrit was wel de mooiste, iedereen zat met tranen om zoveel lieve woorden aan het adres van Suus en Emile. Wat een broer en schoonbroer!

Ook was er een klein, maar wel lelijk kapelletje waar ik nadacht over de afwezigheid van Andy, want natuurlijk werd hij gemist. En niet alleen door mij en de kinderen ; ook Fred had het na de plechtigheid moeilijk door de afwezigheid van zijn vriend op zo'n belangrijke gebeurtenis in zijn leven.

Daarna naar de overdekte feestzaal om te feesten! Overal kaarslicht buiten en lantaarns die alles heel mooi verlichten. In de zaal kan gelukkig de airco aan, want in tegenstelling tot vrijdagavond is het nu gewoon heet. Suus brengt haar eigengemaakte supergrote fles limoncello ook mee en oh oh oh wat heb ik gedanst en gefeest. Ik was bijna vergeten hoe dat was.

Veel te laat, maar toch ook op tijd vertrek ik met Sharon naar de villa; de meeste ouderen zijn dan allang afgetaaid. Mijn kinderen hebben nog geen zin, maar ik vind het tegen drie uur toch echt welletjes. In de villa lees ik nog wat na mijn douche en ik lig net in bed als het drietal binnenkomt. Hoopje op mama, altijd leuk! Wat een dag!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.