Vrijdag 1 oktober 2021 Siena - Peschiera

Gepubliceerd op 2 oktober 2021 om 09:31

De dag begint langzaam, kopje koffie, nog een kopje, ontbijt, rondje Izzy en dan ineens in de versnelling en als een tornado door de stacaravan om alles weer in de tassen te krijgen en in de auto te zetten. Onder de douche, bezem door de caravan en sleutel inleveren. Dag Siena zeg ik zachtjes rond half 11.

Eerst tanken en dan de routeplanner instellen op Peschiera, 300 km zegt ie, maar ik ga er bijna 4 uur over doen; we zullen het zien. Wegwerkzaamheden en 2-baanswegen in Toscane en het is vrijdag. Ik heb alle tijd, kan toch pas om 4 uur inchecken.-

Voor de zoveelste keer deze week rij ik weer langs Poggibonsi en ook langs de trouwlocatie, maar die kan ik niet ontdekken. Bij Florence rijd ik de tolweg op. Richting Bologna kun je kiezen voor de panoramische route en de snelle. Ik kies deze keer voor de laatste, hoeveel langzamer de panoramische route is weet ik niet, dus ik neem de gok niet. Later blijkt dat het ook gewoon snelweg is, maar met minder tunnels. Hij loopt bijna parallel aan de route die ik neem.

Rond 1 uur ben ik toe aan een sanitaire stop en ik zoek voor Izzy en parkeerplaats in de schaduw,  raampjes stukje open; het blijft toch Italie. Ik kan moeilijk met hond en al naar het toilet, maar ja, als het niet anders kan doordat het te warm is voor haar in de auto, dan doe ik het toch een volgende keer. Maar nu hoeft het gelukkig niet. Binnen no time ben ik weer terug en ook Izzy doet een plas op de drukke parkeerplaats. In de auto eet ik het restant van mijn avondmaal van gisteren op en na zo’n drie kwartier pauze vervolg ik mijn weg om via Modena rond half 3 in Peschiera aan te komen. Altijd een chaos daar aan het einde van de tolweg. Maar ik neem zowaar de goede afslag en sta zo voor de camping. Ik check in bij de receptie en mag doorrijden naar de 2e receptie, die van Happy camping. Het lijkt Mc Donald’s wel. Daar betaal ik 100 euro borg, 70 euro voor het verblijf van Izzy en 20 voor de extra schoonmaakkosten.

Mijn caravan staat wederom aan het einde van de camping en is hetzelfde model als in Siena. Het is erg warm, maar hier moet je de airco via de receptie regelen. Dat laat ik maar achterwege.

Het riedeltje van uitpakken en een plaatsje geven in de stacaravan begint weer. Ik krijg er handigheid in. Roy belt, ik drink wat en lees het een en ander. Rond 6 loop ik met Izzy langs de boulevard die aan de camping grenst. Wat is het toch prachtig hier. Izzy krijgt veel aandacht, que Bella hoor ik regelmatig.  Pip belt ook, ze vertelt hoe ze heerlijk gezwommen heeft vandaag. Sabine vertelt dat ze me de hele dag wil bellen om me alles te vertellen haha.

Rond 7 uur strijk ik neer bij een restaurant en zie ossobuco op de kaart staan! Zo lekker vind ik dat, maar om zelf te maken, is het me vaak teveel werk. Erbij polenta en gegrilde groenten én rode, koude Lambrusco. Kost niets, want het is ook niets haha, maar zo lekker erbij. Als toetje tiramisu en dan weer terug naar de caravan,  het is inmiddels donker en hoe mooi al die lichtjes aan de overkant van het meer.

Koffie zet ik met mijn meegebrachte koffiezetapparaat,  ik moet nog even goochelen met de juiste hoeveelheid koffie. Vandaag nog niet gelukt haha. Morgen nieuwe ronde, nieuwe kansen, of zal ik gewoon die zakjes cappuccino blijven kopen? Tot morgen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.