Maandag 11 oktober 2021 Peschiera Cavaion

Gepubliceerd op 11 oktober 2021 om 22:27

Maandag 11 oktober Peschiera - Cavaion

Nou, blijkbaar was ik te moe om te kunnen slapen, want dat duurde wel even. Ik lees dat alle websites van Jouwweb, waar ik ook mijn websites heb, storingen hebben met het uploaden van foto’s. Aha, vandaar dat het gisteren niet lukte. Het is heel koud vanochtend, maar wel een mooie blauwe lucht. Ik drink koffie, verschoon mijn bed en was mijn dekbedhoes die ik eerder gebruikt had. Ik leen het wasrek van de buren die vertrokken zijn en als er nieuwe mensen komen, dan is het toch pas na 4 uur, dan is mijn was allang droog hoop ik. Een oud-collega belt en ik bel met mijn zusje. Toch gezellig om zo af en toe even bij te kletsen.

In mijn auto is de ruitenvloeistof op, dus hup het boekje er weer bij. Eindelijk gevonden in het boekje waar ik het bij moet vullen, ik dacht hop anders gewoon water erin, maar nee, in het boekje staat dat ik echt ruitenvloeistof moet hebben. Even in de achterbak bij mijn reservewiel kijken…. Nee, helaas geen ruitenvloeistof bij me. Dan maar kopen in de supermarkt later vandaag. Want die ramen worden wel erg vies en niets zo vervelend met laaghangende zon. Gevaarlijk ook trouwens.

Na de brunch hang ik mijn camera om, stop mijn vest in mijn rugtas en gaan Izzy en ik op pad. We lopen naar het centrum van Peschiera, lekker langs het water. Izzy zwemt nog even in de hoop wat eenden te kunnen vangen. Helaas voor Izzy, weer niet gelukt. Al zoveel jaar kom ik in Peschiera, maar ik heb nog nooit goed rondgekeken. Of misschien kijk je gewoon beter als je een camera bij je hebt met de intentie foto’s te maken? Enfin, ik loop de steile trap de vestingwal op en heb daarvandaan een prachtig uitzicht op de brug en aan de andere kant het haventje met zijn gezellige terrasjes. Ook vandaag een stralende dag met veel zon; hopelijk bruin ik nog een beetje bij in mijn gezicht. Ik loop door de kleine straatjes en beland op een terrasje waar ik een thee bestel. Rond half 5 zijn we terug bij de caravan en ik upload mijn foto’s en wonderbaarlijk snel gaat het deze keer!

Van half 6 tot half 7 is de milieustraat open, dus ik rij half 6 weg met het afval en Izzy in de auto en gooi alles in de goeie bakken. Dan rijd ik naar een megagrote supermarkt (bedankt voor de tip Hermine!) en loop heerlijk te struinen door alle paden. Wat een keuze, wel jammer dat alle groente voorverpakt is, want 8 kleine courgettes vind ik wel veel. Maar ja, komt wel op. En hier verkopen ze ook ruitenvloeistof; ik kan voorlopig vooruit!

Rond half 8 ben ik weer terug op de camping en daar maak ik rode rijst (risottorijst die ik kook in tomatensap), gehakt erbij, uien, knoflook en courgette, afgetopt met feta. Mmmmmm. Izzy heeft ondertussen ook haar eten op; ik schrijf mijn verslag van gisteren en vandaag. Helaas nog steeds niet mogelijk om foto’s te uplodaden. Ik neem een glaasje limoncello en speel nog wat spelletjes. Rond half 11 laat ik Izzy nog even uit en dan is ook deze dag weer voorbij. Was ook weer een leuke dag. Morgen Verona?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.