Dinsdag 14 juli 2020

Dinsdag 14 juli 2020

 

Sinds een paar dagen zwem ik iedere ochtend na mijn eerste kop cappuccino een aantal baantjes en per dag doe ik daar twee baantjes bij. Heerlijk om de dag mee te starten.

 

Ik ontbijt met twee crackers en daarna gaan we weer op pad, want ook vandaag hebben we buiten-de-deur-plannen. We gaan naar de markt in Fuengirola. Voor mij hopelijk nog iets herkenning, laatste keer dat ik hier was, was denk ik in 1989, samen met Andy en Sabine. Daarvoor een paar keer met mijn ouders en broer en zus. 

Het is zo'n 25 minuten rijden vanaf ons huis en ja hoor, daar is ie dan: de Middellandse zee. Ik word altijd zo blij als ik de zee zie. De navigatie stuurt ons door kleine straatjes naar de markt. Het is een grote markt en ook hier weer het mondkapje voor. Zo naar met deze warmte. Maar wel noodzakelijk denk ik. Er zijn vele kraampjes met vooral zomerjurken; ik koop wat houten lepeltjes én een porceleinen poppetje in een rode Andalusische jurk, die ik gebruik op foto's. Ik noem haar Rosa. Helaas kon ik thuis mijn smurf met rugzak niet vinden, dus moet Rosa de honneurs maar waarnemen. We pauzeren door een ijsthee te drinken op een terrasje. Het is helemaal niet druk op de markt, naast Spanjaarden lopen er enkele Nederlanders. Corona denk ik. Ik weet ook niet of ik gewoon op vakantie zou zijn gegaan als ik in een hotel of appartement met veel anderen zou moeten zijn. In een huis met zijn tweeën is toch 'veiliger' wat Corona betreft.

 

We lopen richting de boulevard en gaan op zoek naar een restaurant van een bekende; helaas gesloten op dinsdag. volgende keer maar. We lunchen in een strandtent met een mooi uitzicht op de zee en de bedrijvigheid op het strand. Ook hier geen overvol strand. Ik eet heerlijke gegrilde zwaardvis. Lekker mager dacht ik, maar de kok heeft er voor de smeuiigheid nog een halve liter olijfolie over gegooid haha. Ik schraap het er af en het is heerlijk! 

 

En ja, bij thuiskomst: weer zwemmen.  

Reactie plaatsen

Reacties

peggy
4 jaar geleden

Hij s weer leuk

Barbara
4 jaar geleden

Heerlijk zwaardvis! Ja met olie weten ze goed raad mee!