Zaterdag 22 augustus 2020

Gepubliceerd op 23 augustus 2020 om 22:22

Zaterdag 22 augustus

 

Het belooft een warme dag te worden en ik moet echt boodschappen doen; heb wat dingen nodig die ze waarschijnlijk verkopen in de grote Spar in Merano, dus hup hup al om half 9 in de auto. Izzy natuurlijk ook mee. In de parkeergarage is het nog heerlijk koel; ik laat voor de zekerheid toch de ramen maar een stuk open. Ik koop vlees, wat risotto, kant en klare kipkluifjes voor mijn eiwitten, wat fruit, groente en broodjes. En ik ga op zoek naar een kaartlezer om via usb mijn fotokaart uit te kunnen lezen en foto’s handiger te verplaatsen naar mijn laptop. Helaas, die hebben ze niet. Ze verwijzen me naar Media World. Dan op zoek naar 3 seconden lijm; die blijkt hier binnen 5 seconden te werken haha. Ze hebben wel een lekkere fuzetea met een vleugje roos. Ik neem 4 flessen mee.

 

Dan op weg naar Media World, is midden in de stad; gelukkig vind ik dichtbij een parkeerplaats en nu moet Izzy maar mee. Die hond doet veel dingen voor de eerste keer: nu weer in een glazen lift. Ze vindt het reuze spannend, deze angsthaas. Ook deze winkel verkoopt het niet, verwijzen me naar een andere winkel. Weer in de auto, 10 km verderop in een winkelcentrum met parkeergarage: Izzy blijft weer in de auto en ik snel naar de winkel. Snel, want die liften hier gaan echt snel! Ook hier niet datgene wat ik zoek. Dan maar geen foto’s uploaden.

 

Om half elf terug van de boodschappen; met 5 secondenlijm om mijn fotolens te fixen, maar zonder usb met kaartlezer. Het is heel warm en ik hijs me in mijn zwempak. Letterlijk hijsen, want het gaat niet makkelijk en helemaal niet als het warm is. Zwempakken heb ik thuis in allerlei maten, maar ik heb nu toch de iets te strakke meegenomen. Ik zwem mijn baantjes en koel lekker af.

 

Ik hou nauwgezet de weer app in de gaten en vandaag stond onweer op het menu. Toch alle touwen van de tent maar vastgezet met haringen én alle 'ramen' dicht. In de verte ging een soort toeter af om het noodweer aan te kondigen en toen ging het los. Nou, dat was me een noodweer! Waaien, zo verschrikkelijk hard dat ik besloot om de luifel er maar af te ritsen. Dat viel nog niet mee met die wind en als je zo klein bent als ik. Flexibele buizen bleken gelukkig erg flexibel. Izzy lag te bibberen van angst op haar kleedje in de slaapcabine met die harde onweersklappen. En ik had het toch ook niet breed moet ik eerlijk zeggen. En regenen! Het stroomde gewoon van de helling af. Maar, alles zat goed vast en geen waterschade, nou ja, ik stootte Izzy haar volle waterbak om, dus ondanks mijn kuipzeil toch natte vloer. Inmiddels weer rustig, pizza en tiramisu gegeten in het restaurant. Nu aan de koffie. Luifel staat alweer en de ramen zijn ook weer open. Vannacht geen regen opgegeven, dus dat gok ik maar, ik doe eens gek.