Maandag 24 augustus 2020

Gepubliceerd op 24 augustus 2020 om 20:43

Maandag 24 augustus 2020

 

Vannacht meende ik al een streepje op mijn telefoon te zien en vanochtend was de telefoon zo heet dat het me een goed idee leek hem maar uit te zetten en dan weer aan. Ooit eens geleerd toen ik op de ICT helpdesk werkte. Maar helaas …… einde oefening! Ja, daar zit je dan in het buitenland zonder telefoon. Geen navigatie (want de updates die ik op de TomTom deed heeft geresulteerd in verschillende kaarten van landen en supertraag), gelukkig nog wel mijn tablet die mij kon vertellen waarom ik voorzichtig moest zijn met de aanschaf van een telefoon in het buitenland. Kinderen even gemaild dat ik zonder telefoon zat. Eerst de simkaart er maar uit; van alles bij me, maar natuurlijk niet zo’n setje om je simkaart uit mijn telefoon te krijgen. Geen van de buren kon me helpen met zo’n setje, maar gelukkig had Winny wel een naaldensetje. En dat lukte! Helaas niet gelukt om de batterij eruit te krijgen, hij bleef maar op het startmenu staan.

 

Op Internet gekeken naar een niet zo’n duur toestel, want prepaid was geen optie voor mij. Daar ben ik gewoon veel te veel voor online. En eigenlijk was het toestel al aan vervanging toe, dus hup Mediaworld maar weer bezocht. Ik vond een niet te dure Samsung en ik heb nog niet ontdekt wat deze minder kan dan een toestel wat bijna 500 euro duurder was. Wel genoeg geheugen genomen, daar heb ik speciaal op gelet. Was nog wel een dingetje om met mevrouw Mediaworld te communiceren, zij spreekt alleen Italiaans en ik maar een ietsiepietsie, maar gelukkig vertaalt Google heel snel. Weer 20 km terug naar de camping; de zin om in Merano te fotograferen was me totaal ontnomen.

 

Verder druk geweest met het installeren van mijn telefoon; gelukkig kon alles uit de cloud gehaald worden en had ik mijn zelfde items weer terug. Hehe. De rest van de dag zitten lezen, want het was wat bewolkt, wat muziek zitten luisteren en daar word ik toch altijd wel verdrietig van. Het restaurant is vandaag gesloten, dus mijn spaghetti vongole uit de vriezer gehaald en opgewarmd.

 

Inmiddels de auto ook voor de tent gezet om een en ander vast in de auto te zetten. Luifel er vast af, toen het weer ging waaien en regenen. De Safarichef inpakken op dusdanige wijze dat het goed in het bijbehorende hoesje past, is nog wel een uitzoekerij. Dat bleek al bij vertrek; ook hier biedt You Tube een handig filmpje. Handig die rits voor de losse platen! Die had ik niet eerder ontdekt haha. Inmiddels overal nieuwe buren, aan de overkant een hele kleine baby met ouders en een ouder broertje of zusje. Dat kon ik zo snel niet zien. Morgen afbreken en richting het Gardameer; een reis van zo’n 110 kilometer. Dag Vilpiano, dit plaatsje zit in mijn hart. Voor anderen een dorpje waar niets te beleven valt, voor mij? Een veilige haven.