woensdag 26 augustus 2020

Gepubliceerd op 27 augustus 2020 om 18:30

Woensdag 26 augustus 

 

Ja, wat deed ik vandaag? Niet zo veel, even naar de markt in Crone, een dorpje 3 kilometer verderop. Wel lekker geslapen vannacht; het koelt hier ’s nachts heerlijk af, dus dat is wel fijn. Izzy slaapt ook lekker, blaft gelukkig niet bij alles wat ze hoort. Naar de markt dus, met de auto en gelukkig was ik bijtijds om te kunnen parkeren, want ik was zeker niet de enige die naar de markt wilde. Wel met een mondkapje op. Het is hier ’s ochtends ook nog niet zo warm, pas rond een uur of 12 en dan steekt rond 2 uur half 3 een wind op, zodat het voor mij heerlijk aangenaam is. Ik kwam met de auto, maar een ouder stel kwam heel leuk met de motorboot en legde net aan toen ik langsliep. Heel lief hielp hij haar uit de boot.

 

Izzy vindt al die drukte maar niets en ik wil fotograferen, dus ja, dan zijn we het niet helemaal eens met elkaar. Voor een van de fotogroepen had ik zelf citrus bedacht, want ja, als je in Limone bent is alles citroen of limoen. Maar ja, daar was ik dus niet. Maar op de markt verkochten ze ook citroenen, dus die opdracht kon ik maken. Bij de kaasboer kocht ik burrata en een coeur de boeuf tomaat, zo heerlijk. Verder alles wat je op een markt aantreft, voetbalshirtjes, katoenen jurken en een zwempak dat hopelijk beter past. Nu nog moed verzamelen om het koude water te trotseren.

 

Het dorpje zag er zeer oud uit, dus zeker een paar smalle straatjes in om foto’s te maken. Prachtig! 

 

Daarna op zoek naar een supermarkt, want mijn drinken is bijna op en mijn cappuccinozakjes. Dat was weer een dorpje verder, gelukkig met parkeergarage voor Izzy en daar kwam ik ook de Nederlandse overburen weer tegen. Geen grote, moderne supermarkt, maar alles wat ik zocht, hadden ze. Ik koop ook nog wat fruit, tortellini, spekjes en pesto. Terug bij de auto schiet me te binnen dat ik de cappuccino vergeten ben, dus hup, weer terug naar boven; geen zakjes cappuccino, maar een pot met poeder, ook goed. Oh ja, gelijk ook maar 6 eieren meenemen.

 

Thuis de burrata gemaakt met de tomaat en de verse basilicum en  de Duitse overbuurmeisjes kwamen weer vrienden maken met Izzy; dat gaat iedere dag beter. Izzy moet hier wel vast aan de riem liggen, ik ben bang dat ze anders in het meer achter de eenden aangaat. Ik lees mijn boek en zit heerlijk in de schaduw en zie zo af en toe de zeilen van de windsurfers voorbij komen. Het is een gezellige, gemoedelijke camping.

 

’s Avonds dus mijn tortellini; was ook lekker. Veel te veel, dus morgen nog maar een keer. Ik gooi het in een zakje en bewaar het in de koelbox. Die koelbox doet het overigens prima! Goede aankoop geweest  net voor vertrek.

 

Ik lees mijn boek uit, wat een kuteinde zeg! Daar heb ik zo’n hekel aan, zit je daar zo’n 380 bladzijden te lezen voor Jan met de korte achternaam. Ik laat het boek gewoon hier. Tot morgen!