Donderdag 27 augustus 2020

Gepubliceerd op 28 augustus 2020 om 21:52

Donderdag 27 augustus 2020

 

Ik twijfel of ik wel of niet hier blijf; nog niet gezwommen; eigenlijk ben ik helemaal niet vooruit te branden. Ik  krijg van een vriendin een mail doorgestuurd dat je af en toe een schop onder je kont moet krijgen, maar ja, van wie? Dus ik spreek mezelf vermanend toe: vandaag ga je iets doen! Ok, een wandeltocht met de andere campinggasten van een paar uur, daar ben ik te ongeoefend voor. Dat sla ik beleefd af. Ik stap in de auto en rij wat rond het meer. Ik zie een weggetje omhoog naar passo-nog-wat en dat lijkt me wel wat.

 

Meteen als ik de bocht om ben, stijgt het aanzienlijk en het weggetje wordt steeds smaller; er staat een klein kerkje, maar ik kan zo snel niet keren om er te komen. Ik rijd verder en het wordt echt steeds smaller; er komen wat motoren naar beneden en dat is toch altijd eng. Ik toeter wanneer ik een bocht nader om verkeer te waarschuwen. Hopelijk kom ik verder geen auto’s tegen, want het is echt smal. Hier geen veilige muurtjes, maar zo af en toe een grote steen of een paar paaltjes die me zouden moeten helpen om niet naar beneden te storten.

 

Ik rijd zo een paar kilometer en ik vind het toch wel eng. Ik wacht tot ik ergens fatsoenlijk kan keren en stop op de weg naar beneden nog om Izzy op een parkeerplaats even los te kunnen laten lopen en maak wat foto’s. Ik hoor het gekletter van water, maar dat is nog te ver weg. Misschien dat ik onderweg naar beneden dichterbij kan komen en dan foto’s kan maken. Ik stop bij het kerkje en maak ook daar wat foto’s. Gauw terug naar het meer.

 

Ik rijd verder richting het noorden en ik begin trek te krijgen.Ik vind een restaurant met de naam Il pescatore, aan de naam af te leiden zouden ze vis moeten verkopen en laat ik daar nou net zin in hebben! Jawel hoor, ik bestel een mixed gril van vis, heel lekker! Erbij maar een flesje water  Ik heb mooi zicht op het meer vanuit het restaurant; aan de noordkant van het meer zijn er vooral kitesurfers, want hier is de wind het beste schijnt. Prachtig om te zien. Ik loop wat met Izzy langs het water; hebben we allebei onze beweging ook weer gehad.

 

Ik zie nog een mooie kerk op de terugweg en stop ook daar om foto’s te maken. Rond half 5 kom ik bij het plaatsje waar de markt was en ik zie dat hier de kerk open is. Ik stop en ga naar binnen. Het is een kerk uit de 16e eeuw. Aan de buitenkant verwacht je niet zo’n prachtige kerk! Op het plafond allemaal fresco’s, een altaar zo mooi! En nog echte biechtstoelen. Een mevrouw is er aan het bidden en het is bijna genant om te fotograferen. Ik vraag haar in gebarentaal of het ok is dat ik foto’s maak en ja knikt ze. Wow wat een mooie kerk, wat ben ik blij dat ik gestopt ben.

 

Van thuis krijg ik bericht dat mijn wasmachine toch echt vervangen moet worden. Ik besluit om naar huis te gaan; ik kan mijn geld tenslotte ook maar 1x uitgeven. Ik app de kinderen dat ik eraan kom en ik begin vast met dingen in de auto te zetten, zodat ik morgen snel weg ben. Het is ruim 1100 kilometer naar huis. En hoe rijd ik?