Vrijdag 28 augustus 2020

Gepubliceerd op 28 augustus 2020 om 22:23

Vrijdag 28 augustus 2020

 

Heel slecht geslapen en ik ben er nog niet uit hoe ik nou ga rijden. Over de Brennerpas, maar dan moet ik ook weer langs Bolzano en daar kom ik vandaan. En dan weer door Oostenrijk, dat heb ik nou wel gezien de laatste jaren. Toch maar over Zwitserland, maar ik heb zo’n hekel aan de Gotthardtunnel. Of zal ik binnendoor dan door de Alpen rijden en dan via Davos rijden? Dat zijn wel heel wat extra uurtjes door de bergen en ze geven heel slecht weer op. Om kwart voor 7 sta ik op en laat Izzy uit. Ik laat mijn luchtbed leeglopen en zet koffie. Zo langzamerhand wordt iedereen om me heen wakker en kan ik ook iets meer geluid maken. Het afbreken gaat snel en ook de auto inpakken gaat me steeds beter af; alles krijgt toch een vaste plaats. Ik lijk Andy wel haha. Maar dan de tent opvouwen en in de tas doen. Dat krijg ik toch bijna niet voor elkaar. Maar ja, ik kan moeilijk de nog bijna nieuwe tent achterlaten, dus ik vouw hem nog een keer op en ja hoor nu past hij. Ik ga gauw nog even douchen voor vertrek. Dag overburen, dag Duitse meisjes, dag lago d’Idro. Bij de receptie meld ik me af en betaal voor de afgelopen dagen. Ik vertel de eigenaar dat ik het erg naar mijn zin heb gehad, fijne camping, warm onthaal en ik kom zeker nog een keer terug. En dan is het kwart over 9 en rijd ik weg, over Brescia, Milaan, via het Comomeer, Meer van Lugano, Gotthard pas of tunnel, daar ben ik nog niet over uit.

 

In Italie is het redelijk stil op de weg; het eerste stuk naar Brescia is nog binnendoor en onderweg stop ik bij een supermarkt voor broodjes. Dan hoef ik niet te stoppen om te lunchen onderweg. Als ik naar huis ga, dan wil ik dat ook zo snel als kan doen. Waarschijnlijk stop ik wel om te overnachten ergens.

 

Ik moet een vignet voor Zwitserland hebben, maar ik zie nergens een plaats waar ik die kan kopen; bij de grens staat een dame en een bord dat je zoveel duizend euro boete krijgt als je geen vignet hebt. Het zweet breekt me uit; ik zit met mijn portemonnee in mijn hand en ze stuurt me naar een andere dame. Die heeft een pinautomaat in haar hand; oh gelukkig, ik word niet bekeurd, maar ik kan bij haar een vignet kopen. ’s Lands eer…… etcetera.

 

Het weer is slecht onderweg en er staat een flinke file voor de Gotthardtunnel. Mijn navigatie leidt me om, maar de zwitsers zijn ook niet gek en hebben die alternatieve toegang tot de snelweg afgesloten. Weer helemaal terug en ik kies ervoor om toch via de pas te gaan. Jeetje, dat was best eng boven met alle mist. Je zag geen hand voor ogen. Nu is de weg prima, breed, dus de weg is het probleem niet. Ik klapte bijna nog op de vrachtwagen voor me, die ineens uitweek. Eenmaal aan de andere kant van de berg was het weer beter, dus naar beneden rijden ging prima.

 

Langs Luzern en de Vierwaldstattersee, normaal ook prachtig, maar het weer was gewoon slecht én file, file, file. Bij Basel heb ik geloof ik wel 2 uur in de file gestaan. Rond 7 uur ben ik eindelijk in Frankrijk en ik stop bij de eerste beste parkeerplaats om Izzy uit te laten en een hotel te zoeken. Ik ben er helemaal klaar mee voor vandaag. Ik moet voor het hotel weer 10 kilometer terugrijden, maar ik heb geen zin om weer wat anders te zoeken, dus dat doe ik maar.

Het hotel ligt vlakbij Mulhouse in de Elzas, kamer 217 en ik reserveer een tafel in het restaurant. Izzy eerst eten en nog even uit en dan aan tafel. Wat een leuk dorp! Overal prachtige plantenbakken aan de lantaarnpalen; dan zijn die bij ons in het dorp maar armetieterige exemplaren hoor. Hier staan ze vol met verschillende planten, heel mooi! Overal van die vakwerkliedenhuizen; eigenlijk jammer om niet goed rond te lopen. Maar ja, half 8 aan tafel. Het is hartstikke druk in het restaurant, gewoon met 6 volwassenen aan 1 tafel, gewoon handen schudden. Ik verbaas me. Naast me zit een echtpaar, wél met een tafel er tussen, en we raken aan de praat. Zij zijn terug geëmigreerde Fransen die 40 jaar in Australie gewoond hebben. Ik krijg nog een glas rosé aangeboden, maar dat doe ik maar niet nu ik zo moe ben. Ik eet een Elzasser quiche en als hoofdgerecht een gevulde kippenborst, heerlijk mals. Als dessert een soort chocoladebrood, heel machtig, dus dat krijg ik niet helemaal op. Heerlijk gegeten. Om half 10 nog even rondje met het hondje, mijn  blogs schrijven en dan naar bed. Morgen nog ruim 6 uur te gaan voor ik thuis ben.